POLLENÇA, SENSE CAP NOU CONTAGI EN DIES, ENTRA A LA ZONA DE RISC BAIX DE CONTAGI PER COVID-19

695

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, Alejandra Valero, ha confirmat que no s’ha detectat cap nou contagi per coronavirus d’ença el dimecres 3 de febrer. A més, ahir va haver-hi dues altes, el que deixa la xifra de 6 casos actius de coronavirus.

A més, Valero ha confirmat la vacunació ahir de 12 grans depents al Port de Pollença. Aquestes 12 vacunes sobraren de la vacunació que es realitzà a la residència del Port de Pollença, i per això és vacunaren els següents a la llista.

Pollença entra a la zona de risc baix

Segons dades aportades per la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears, Pollença és un dels nou municipis de Mallorca que, durant els darrers 14 dies, han entrat a la zona de risc baix de contagi per covid-19. En aquest sentit, la incidència acumulada de contagis durant les dues darreres setmanes està per davall dels 50 casos positius per 100.000 persones, concretament se situa en 42’99 casos positius per 100.000 habitants.

A partir de les dades que el Govern publica diàriament, Felip Salas elabora una gràfica que mostra la incidència acumulada en 14 dies a Pollença i a Mallorca per cada 100.000 habitants a partir d’1 d’agost.

PUBLICITAT

A la gràfica d’avui, es pot veure com, al municipi de Pollença, hi ha una incidència per davall de 50 casos acumulats en 14 dies per cada 100.000 habitants. Aquest indicador és una de les fites a assolir per poder tenir turisme segur, apunta el mateix Salas qui, a més a més, senyala que, des del 10 d’octubre, les dades aportade per la conselleria de Salut no marcaven una incidència inferior a aquests 50 casos positius per cada 100.000 habitants a Pollença.

Això no obstant, és important no relaxar-se, ja que la incidència acumulada en el conjunt de Mallorca és de 191’40 casos positius per cada 100.000 habitants. I, si bé tot apunta que els contaguis continuaran a la baixa, el Govern descarta eliminar totes les restriccions per por a què es tornin dispara els contagis, més encara davant la presència de la soca britànica, una mutació del virus més contagiosa.

Les dades de Conselleria de Salut

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, al municipi hi ha 70 casos actius per infecció de SARS-CoV-2 i s’han donat 570 altes. Per altra banda, segons la Conselleria, al municipi s’han produït 14 defuncions des que es va iniciar la pandèmia.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT