POLLENÇA I EL TRICENTENARI

781
Bartomeu Mestre Sureda
Bartomeu Mestre Sureda "Balutxo" va parlar sobre el Tricentenari i Mallorca, a Can Llobera.

Avui, dimecres dia 17 de juny, a les 21 hores, al Club Pollença, es projectarà el documental “La Resistència (1715-2015)” de Pere Sànchez i, a continuació, el president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler, pronunciarà una conferència sobre els esdeveniments de 1715.

El documental mostra la complicitat dels mallorquins amb el setge de Barcelona de 1714, el posterior any de resistència fins que va caure l’illa el 1715 i les conseqüències de la derrota al llarg d’aquests 300 anys. El treball, produït per Alvent Produccions, ha estat possible gràcies a l’aportació de la Fundació Josep Irla, el Grup Blanquerna i d’altres col·laboradors anònims, i hi participen coneguts escriptors i historiadors com Pere Morey, Bartomeu Mestre “Balutxo”, Guillem Morro i, en el seu vessant acadèmic, Oriol Junqueras. Entre tots ells, expliquen quins motius culturals, comercials i estratègics dugueren a illencs, valencians i principatins a defensar junts, tant Barcelona com Mallorca, a la Guerra de Successió.

Finalitzada la projecció de “La Resistència (1715-2015)”, Cristòfol Soler, expresident del govern i actual president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, parlarà sobre aquest tema i ho farà dies després que Bartomeu Mestre Sureda “Balutxo”, pronunciàs la conferència titulada “1715-2015, de la presa a la represa”, a Can Llobera el passat divendres 12 de juny.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT