POLLENÇA HAURIA DE TENIR ALGUNA PLATJA LLIURE DE FUM?

149

Ahir, 31 de maig, va ser el Dia Mundial sense Tabac, una data l’objectiu de la qual és informar i conscienciar sobre els efectes nocius i letals del consum de tabac i de l’exposició passiva al fum del tabac.

A les Illes Balears, el tabaquisme és responsable del 38 per cent de les morts entre els homes i del 25 per cent entre les dones (bé derivades de les malalties cardiovasculars, bé, per diferents tipus de càncer).

Amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre el problema del tabaquisme i, a l’hora, respectar els espais naturals, les direccions generals de Salut Pública i de Residus i Educació Ambiental del Govern de les illes Balears, disposen del programa “Platges sense fum”, o sigui platges en què no es pot fumar amb tot el que això implica per a la salut i per al medi ambient.

Entre les dotze “Platges sense fum” que, ara mateix, hi ha a les illes Balears, no n’hi ha cap del municipi de Pollença. Sí que està lliure de fum la platja de Sant Joan, a Alcúdia.

PUBLICITAT

Els requisits per acollir-se al programa “Platges sense fum”, són aquests:

  • Cales, platges senceres o possibilitat de delimitar zones
  • Recomanació de  no fumar en els  xiringuitos situats damunt l’arena
  • Presentar sol·licitud a la Conselleria de Salut (segons model establert en la web) signada pel batlle o batllessa del municipi i registrada
  • Implicació dels municipis en la difusió i vigilància
  • Posar el bàner identificatiu a la pagina web de l’Ajuntament

Per al medi ambient i per a la salut de tots plegats, però també com a atractiu turístic, trobau que una, més d’una o totes les platges del municipi de Pollença haurien de ser lliures de fum?

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT