POLLENÇA, ESCENARI DEL FESTIVAL DE TEATRE DE TERESETES

154
L'echelle estrenarà a les illes Balears Les actualites, una de les obres que el Festival de Teresetes aproparà a Pollença.

Tal i com es va avançar Pollença serà un dels escenaris del Festival de Teatre de Teresetes que fins al 30 de maig es durà a terme a diferents escenaris de Palma i de 18 pobles de Mallorca.

Les actuacions de Pollença seran aquest divendres i dissabte, dies 28 i 29 de maig amb una de les estrenes d’aquesta edició del Festival: Les actualités de la companyia L’echelle. A més a més, també es podrà veure Sabates noves de Tian Gombau – L’home dibuixat.

Degut a la pandèmia de la covid-19, l’aforament és limitat motiu pel qual cal fer una reserva prèvia. Per això, podeu telefonar al 674 78 19 91. de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores. L’entrada és gratuïta.

Una estrena: Les actualités

Dia 28 de maig, a les 19 hores, al Club Pollença, la companyia L’echelle posarà en escena Les actualités, una de les estrenes que el Festival de Teatre de Teresetes ha apropat a Mallorca.

PUBLICITAT

Les actualités tracta sobre dos periodistes antiquats i amb aspecte professional, us presenten breus esbossos que tracten de l’actualitat i d’altres fets diversos.

Amb l’ajuda de teresetes objecte (i no d’objectes teresetes) abordaran senzills temes com treballar més per a… la moda, els grans discursos, els estrangers… Un espectacle alegre, intransigent i ple d’amor.

L’autor de Les actualités és Dénis Athimon, mentre que els tereseters són Bettina Vielhaber i Fred Ladoué. Tant les teresetes, fetes amb la tècnica de les teresetes txeques, com els decorats són creades per Les Ateliers Denino i Cia de l’Echelle.

Les actualites no té text, dura 50 minuts i està pensat per a un públic familiar, jove i adult, a partir de 8 anys.

Sabates noves al Moll

Per altra banda, el dissabte 29 de maig, a les 12 hores, al Saló d’Actes del Port de Pollença, Tian Gombau – L’home dibuixat posarà en escena Sabates noves.

L’argument de Sabates noves gira entorn a un al·lot que estrena sabates i se’n va al riu a berenar. Pel camí, descobreix el món que l’envolta: carrers, cases, paisatges, persones i animals. Les seves sabates van acumulant experiències, i ell, a poc a poc, creix. La mida de les sabates ens acompanya en el transcurs dels anys; mesura el peu, però també l’edat, les vivències, la forma amb què caminam per la vida. Passen els dies, els anys i les capses de sabates. Petitetes, mitjanes, grans…

Escrita per Jordi Palet i Puig, Sabates noves està interpretada per Sebastià Gombau que fa servir teresetes d’objectes amb música d’Òscar Roig.

L’obra és en català, dura 30 minuts i està pensada per a un públic familiar a partir de 3 anys.

Més enllà de Pollença…

Més enllà de Pollença, el XXIII Festival de Teatre de Teresetes es duu a terme a diferents municipis de Mallorca, essent Palma el centre neuràlgic de les 54 actuacions que també arribaran als pobles.

A Palma, els espectacles es podran veure al Pati de la Misericòrdia, als teatres municipals Catalina Valls i Xesc Forteza, al Teatre Principal, al Teatre Sans i a Can Balaguer. A més de quatre biblioteques municipals que duran el Festival a les  barriades. 

Als pobles, a més de Pollença, el Festival arribarà a Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Campanet, Campos, Costitx, Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Palma, Porreres, la Pobla, Sant Llorenç des Cardassar, ses  Salines i Sineu.

16 companyies, 54 actuacions

Fins a 16 companyies ompliran Mallorca de propostes de teresetes atractives  i noves. El programa inclou 54 actuacions (28 a Palma i 26 a municipis) i haurà una nombrosa presència de propostes de casa (Mallorca i Eivissa), estrenes d’espectacles internacionals (arribats de França, Israel, Itàlia) i nacionals convidats (Castella i Lleó, Catalunya, Múrcia i País Valencià), juntament amb l’habitual punt de joc i tallers per a famílies al Punt de Teresetes de la Misericòrdia i la formació professional anual i les xerrades, debats i presentacions de les Jornades Professionals encarregades d’enfortir el teixit cultural.  

Espectacles variats i per a tots els gustos, propostes de sala, manipulació de teresetes de fil, de tija, objectes, música en directe… En definitiva, un repertori per a tots els públics, públic infantil i familiar, joves i adults que basa “el criteri de selecció en la qualitat, combinant propostes tradicionals amb altres d’avantguarda, per tal de donar un ventall del que és actualment el gènere teatral i la seva fusió amb altres gèneres com teatre visual, la dansa, l’stopmotion…” comentà la directora del Festival Teresetes, Aina M. Gimeno, durant la presentació d’aquest esdeveniment.

Tian Gimbaud – L’home dibuixat representarà Sabates noves al Saló d’Actes del Moll.

El Festival

El Festival es va estrenar l’any 1999 i, des d’aleshores, ha estat organitzat per Elàstic Nou Produccions. L’edició d’enguany compta amb el suport de l’Ajuntament de Palma, mitjançant la cessió d’espais i el suport comunicatiu, del Consell de Mallorca i del Govern de les Illes Balears, a través de l’IEB. 

La Fundació Caixa Colonya és l’entitat que fa possible el programa de Teresetes Socials, amb actuacions als centres Joan XXIII i ASNIMO. Durant la presentació del Festival aquest dilluns, el representant de la Fundació Caixa Colonya, Juanjo Caldes, va destacar el suport de l’entitat en el festival des de l’any 2012 i la tasca que ha fet Teresetes “per apropar la  cultura a través del llenguatge universal de les teresetes als centres d’educació especial”.

El programa 

Les actuacions a Palma s’engeguen dijous dia 27 de maig, a les 19 hores, al Teatre Principal, amb l’estrena a l’Estat de Germans, l’espectacle colpidor de la companyia francesa Les Maladroits, en què els dos protagonistes rememoren la història d’exili del seu padrí i familiars durant la Guerra Civil espanyola a França. I acaben el 30 de maig amb la segona funció de Paper Cut que posarà punt final a la 23ena edició al Catalina Valls. Entre aquestes dues dates, passaran per l’illa espectacles professionals de gran qualitat.

De fora, són estrena a Espanya les produccions  franceses de les companyies Les Maladroits i L’Echelle i estrena a les Illes Balears l’obra de teresetes de fil dels italians Filippo Marionette, el treball de la israeliana Yael Rasooly, qui enguany imparteix la formació professional del festival amb un curs sobre l’artista i l’objecte i les produccions nacionals d’Alauda Teatro, Binixiflat, LaBú, Matito i la recentment premiada Periferia Teatro. 

Les actuacions varien en preu, de franc a molts municipis i a les biblioteques de Palma, a 3 i 5 euros en els teatres i sales, i a La Misericòrdia les actuacions habitualment gratuïtes passen a ser, en aquesta edició com per setembre passat degut al protocol covid, de reserva prèvia a un preu simbòlic d’1 euro. 

Tota la informació de venda online i reserva d’entrades, així com la informació dels  espectacles la podeu descobrir a www.festivalteresetesmallorca.cat 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT