POLLENÇA ES QUEDA SENSE BANDERES BLAVES

429

Les platges de Pollença es queden sense Banderes Blaves, ja que l’Ajuntament no va presentar candidatures per optar a aquestes distincions. Segons el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, “l’Ajuntament l’any passat no va sol·licitar la Bandera Blava”, perquè “era impossible”. En aquest sentit, ha puntualitzat que, l’any passat, “les platges no eren nostres. Eren de la demarcació de Costes i les platges no varen ser de l’Ajuntament fins al mes d’agost, quan era impossible prestar els serveis que eren requisit indispensable per sol·licitar les Banderes Blaves”.

El Batle ha recordat que “la Bandera Blava s’ha de sol·licitar cada any i se solicita en base als serveis de l’any anterior” i que “l’any passat primer amb el tema de la pandèmia, punt número u, i després, punt número dos, la situació que hi havia en aquells moments que encara no teníem l’autorització de Costes (de fet, no la vàrem tenir fins al mes d’agost), no podíem tramitar cap tipus de servei ni autorització de servei a Costes per poder tenir aquestes Blanderes Blaves, perquè les platges no eren nostres”.

De fet, “les Banderes Blaves miren els serveis que s’han prestat o que es poden prestar directament o per part dels concessionaris. L’any passat l’Ajuntament només va tenir els socorristes. L’autorització de Costes va arribar la primera setmana d’agost amb la qual cosa no donava peu a fer cap tipus de licitació. A més amb la incertesa que hi va haver tot el temps… no sabíem què donaria Costes o no; si hi hauria xibius, passarel·les… Era impossible que l’Ajuntament tengués la Bandera Blava, si no podia dir quins serveis s’ofertarien. Enguany és diferent, perquè si tot va bé el plec de condicions es publicarà aquests dies i ja defineix una sèrie de serveis i si aquests serveis, una vegada s’hagin licitat, se presten, ja podrem demanar les Banderes Blaves” ha sentenciat Cifre Ochogavia.

Més enllà de les platges de cala Barques i cala Molins a la Cala Sant Vicenç, i cala Formentor a Formentor, tampoc compta amb Bandera Blava el Port Esportiu del Port de Pollença.

PUBLICITAT

A les illes Balears, hi ha 31 platges i 13 ports que conserven la Bandera Blava respecte l’any passat.

L’OMT premia les Banderes Blaves

L’Organització Mundial del Turisme (OMT), l’organisme de les Nacions Unides encarregat de la promoció d’un turisme responsable, sostenible i accessible, ha premiat la Bandera Blava com “el millor programa per a platges entre totes les iniciatives a nivell mundial”.

És més, en el marc del post covid, l’OMT fa una crida, perquè les polítiques de turisme siguin una palanca de canvi a la crisi climàtica i s’avancin al compromís sostenible.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT