POLLENÇA ÉS EL SEGON MUNICIPI D’ESPANYA AMB MÉS PERCENTATGE D’HABITATGES TURÍSTICS

900

Un 22,3% dels habitatges de Pollença estan dedicats al lloguer turístic, la segona xifra més alta de tot l’estat només per darrere de La Oliva (Fuerteventura), que té un 23,1% dels habitatges turístics. En nombres absoluts, Pollença és el 17è municipi d’Espanya amb més habitatges de lloguer vacacional (2.739) i l’11è amb més places (17.205). A més, Pollença te el nombre més elevat de places per habitatge turístic (6,3) el que reflecteix que bona part dels HTV són finques.

Aquestes dades són part dels resultats publicats avui d’un estudi experimental realitzat per l’INE (Institut Nacional d’Estadística). Aquesta operació estadística ofereix informació relativa al nombre d’habitatges turístics que s’anuncien a través de plataformes digitals, així com de la seva capacitat. La informació de base d’aquesta estadística ha estat obtinguda mitjançant tècniques de web scraping (extracció de gran quantitat d’informació de pàgines web amb software especialitzat) sobre les webs d’allotjament turístic més utilitzades a Espanya durant el mes d’agost del 2020. A més, i donat que el mateix habitatge pot estar anunciat a diferents plataformes, s’ha desenvolupat un algoritme que suprimeix els duplicats.

Així s’han aconseguit dades relatives al percentatge d’habitatges turístics per comunitats, províncies, municipis i districtes de ciutats. Pel que fa a les dades per municipis n’hi ha 3 que superen el 20% d’habitatges dedicats al lloguer vacacional, que són La Oliva (Fuerteventura), Pollença i en tercer lloc, Bagur (Girona) amb un 21% d’habitatges turístics. El quart lloc de la taula està ocupat per Alcúdia, amb un 16,9% dels habitatges dedicats al lloguer turístic. Cal remarcar que a aquesta taula hi figuren els habitatges amb més de 1.000 HTV.

Segons aquest estudi, el nombre d’habitatges turístics a Espanya supera els 321.000, el que suposa el 1,3% del parc total d’habitatges, i s’ofereixen més de 1,6 milions de places, amb una mitjana de 5,1 places per habitatge. Pel que fa a les Illes Balears, lideren el ranquin de Comunitats Autónomes amb major percentatge d’habitatges túristics, amb un 5 per cent del parc total d’habitatges. En nombres absoluts, a les Balears 29.237 habitatges vacacionals, molt per davall de 67.392 d’Andalusia i dels 63.199 de Catalunya.

PUBLICITAT

Tota la informació sobre el nombre d’habitatges turístics a Espanya i la seva capacitat està disponible a l’apartat d’Estadístiques experimentals de la pàgina web de l’INE. Es pot accedir al projecte tècnic i als resultats d’aquesta operació a:

https://www.ine.es/experimental/viv_turistica/experimental_viv_turistica.htm

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT