POLLENÇA ÉS EL MUNICIPI BALEAR ON MÉS HA CAIGUT EL PREU DE L’HABITATGE DE SEGONA MA

1948
Preu de l'habitatge de segona ma. Font: Fotocasa.es

Si tens 3.000 euros, podràs comprar a Pollença un metre quadrat d’un habitatge de segona mà. Bé, probablement n’hauràs d’ajuntar molts més per comprar l’habitatge sencer però la qüestió és que el preu mitjà del metre quadrat segona mà aquest mes d’agost era de 3.073 euros, segons les dades aportades per un informe del portal immobiliari Fotocasa. Segons aquest informe, aquest preu és un 1,3% més baix que l’agost del 2019, i un 5,3% inferior preu d’aquest mes de juliol. Aquesta baixada del 5,3% és la més pronunciada de tots els municipis de les Illes. Els altres dos municipis on més ha baixat són Manacor (-3,9 per cent) i Andratx (-3,7 per cent).

A Pollença baixa el preu mentre que a les Illes puja

Si miram el preu mitja del metre quadrat a habitatges de segona mà a les Illes Balears obtenim la xifra de 2.792 euros, el que suposa una pujada del 0,3% respecte del mes de juliol i del 5,7% respecte del mes d’agost del 2019. El preu de l’habitatge de segona ma a les Balears és el doble que la mitjana de l’estat espanyol. El més curiós és que segons l’informe de Fotocasa el municipi on el preu de l’habitatge més barat és Sa Pobla, on el metre quadrat té un preu de 1.877 euros. No és estrany que molts pollencins decideixin anar a viure a Sa Pobla.

Els preus encara no han començat a baixar per la crisi del coronavirus, però ho faran

Fixant-no en el preu de l’habitatge de segona ma a tota Espanya Anaïs López, directora de Comunicació de Fotocasa, fa la següent reflexió: “Aquestes dades amb descensos més o menys generalitzats en diverses comunitats autònomes és més pròpia de la dinàmica del sector immobiliari, que no pas per la crisi del coronavirus. De fet, des de finals de 2019 l’Índex Immobiliari Fotocasa ja anava registrant petits descensos interanuals, mai per sobre del -2%. De moment, els propietaris no estan abaixant preus per la situació econòmica actual, però els descensos en els preus de l’habitatge de segona mà seguiran durant 2020 encara que no esperem que siguin descensos molt voluminosos. És important recordar que, de mitjana, el preu a Espanya està gairebé un -40% per sota dels anys del boom immobiliari”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT