POLLENÇA DÓNA VISIBILITAT AL COL·LECTIU LGTBI

72

Demà, divendres 22 de juny, a les 20 hores, a Can Llobera, el col·lectiu Ben Amics oferirà una conferència sobre “Diversitat per dret”. Amb aquest debat, s’inicia el programa d’actes amb què Pollença vol donar visibilitat al col·lectiu Lèsbic, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual (LGTIBI).

Dissabte, 23 de juny, a partir de les 18’30 hores, a la plaça Miquel Capllonch, hi haurà un Concurs de pastissos multicolor i el 25 de juny, a les 11’30 hores, a la mateixa plaça Miquel Capllonch del Port, un taller per pintar la bandera LGTBI.

PUBLICITAT

Dia 26 de juny, a les 11’30 hores, al pati de Can Llobera, el col·lectiu Chrysallis farà un contacontes que duu per nom Tulipan. A continuació, cap allà les 12’30 hores, la mateixa associació Chrysallis, convida tothom a anar a la plaça de ca les Monnares per pintar un banc amb la bandera transexual. Aquestes dues activitats es repetiran el 27 de juny, a les 18 i a les 19 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença.

El 28 de juny, a les 11 hores, a la plaça Vella, hi haurà un taller per crear una bandera LGTBI entre tots els que s’hi apropin. Posteriorment, a les 20 hores, moment en què començarà la sessió plenària del mes de juny, Pollença es declararà municipi a favor de LGTBI.

Finalment, dia 6 de juliol, a les 21’30 hores, a la plaça Vella, es farà una sessió de cinefòrum entorn del film Pride, a càrrec del col·lectiu Ben Amics.
Tota aquesta programació serà possible gràcies a la col·laboració de l’àrea de Benestar Social de l’ajuntament de Pollença i de diferents associacions com ara Onit, Ben Amics o Chrysallis.

Les activitats estan adreçades a tothom, si bé són els joves el públic objectiu d’aquestes jornades. En qualsevol cas, la intenció és “celebrar aquest dia, com feim amb motiu del Dia Internacional de la Dona o d’altres col·lectius, per donar visibilitat a LGTBI, perquè els ciutadans coneguin, sàpiguen i entenguin qui conformen aquest col·lectiu, un col·lectiu que hi és, però és desconegut”, va dir la delegada de Benestar Social, Magdalena Seguí.

Aquesta és la primera vegada que Pollença organitza un programa d’activitats amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu LGTBI. Al voltant del 29 de juny, Dia Mundial del LGTBI la Pobla, Alcúdia i Muro també organitzaran activitats amb la finalitat de fer visible la realitat de la diversitat de gènere, quelcom que fins ara només se celebrava a Palma.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT