POLÈMICA ACCIÓ DE LA NOVA DIRECTIVA DE LA BANDA

1362

Amb el rerefons de la pandèmia del coronavirus que impedeix reunions presencials amb moltes persones, aquets cap de setmana va esclatar la polèmica per la destitució de qui ha estat director de la Banda de Música de Pollença, Emili Vivas, una de les primeres accions de la nova junta directiva.

A través del WhatsApp, Emili Vivas va informar els músics que, a mitjan mes d’agost, havia estat acomiadat per part de la nova junta de la Banda, escollida a principis d’estiu. Al missatge, també expressava els seus sentiments davant aquesta inesperada decisió.

Poques hores després, la Banda va emetre un comunicat a través del qual anunciaven la intenció de convocar una assemblea general per tractar, entre altres qüestions, la renovació del director, però que les restriccions per mor de la covid-19 els havien fet ajornar aquesta reunió.

Demanat sobre el tema al secretari de la Banda, Mateu Vila, va assegurar que “no tenim res en contra de n’Emili. Absolutament. Simplement, pensam que ha aportat molt i volem noves idees”.

PUBLICITAT

Pel que fa al nou projecte de la Banda, segons Vila, implica canviar de director i “regularitzar la seva situació, fer un contracte, seguretat social… Fer un concurs públic i que es presentin els que vulguin”, ja que Vivas “ara era autònom”.

El missatge del director de la Banda

El missatge de qui ha estat director de la Banda de Música de Pollença, Emili Vivas, deia així:

“Bon dia a tothom.

Han passat ja gairebé dues setmanes des del meu acomiadament com a director de la banda de Pollença per part de la junta directiva.

El passat 18 d’agost, en Toni Coll me va anunciar el cessament definitiu en el càrrec, i que es faria efectiu el dia 31, notícia que no m’esperava i que em va colpir profundament, sobretot després dels dos bons concerts que vareu fer per la Patrona, pels quals vull donar-vos la meva sincera enhorabona.

Estic agraït per la implicació de tots vosaltres com a músics durant aquest temps, i a la vegada molt dolgut, doncs la meva intenció era continuar al meu càrrec de director de la banda.

Vaig posar-me a les ordres de la nova junta directiva des del primer dia, anunciant-los la meva disposició a participar als seus projectes i treballar junts, vaig seguir fil per randa les seves instruccions, inclús programant les peces que em varen proposar, però sembla que ells s’estimen més, simplement, canviar de director.

L’apreci que vos tenc després de 13 anys junts fa que cada dia que passi sense acomiadar-me de vosaltres em dolgui. Amb el meu silenci he donat l’oportunitat a la nova junta d’anunciar-vos ells la notícia, però aquest moment no arriba i jo necessit donar-vos, una vegada més, les gràcies.

Tampoc no es contarà amb mi per seguir amb les bandetes ni pel c@lor musical, un projecte fruit de la feina de molta gent, gràcies al qual la banda ha arribat a assolir la plantilla actual, i que desitj perduri en el temps.

Tot i això, esper tenir l’oportunitat d’acomiadar-me presencialment de tots vosaltres, els meus companys músics, quan reprengueu els assajos. Entretant, necessit un temps i posar distància, fet pel qual no contactaré amb vosaltres durant cert temps i vos deman que faceu el mateix. La junta ja vos aclarirà qualsevol qüestió a partir d’ara.

Una abraçada sense excepció a tothom que la vulgui.

Visca la banda de Pollença!

El que faig és poc important però és molt important que ho faci.
M.Gandhi”

Comunicat de la Banda

I el comunicat de resposta signat pel director de la Banda, Antoni Coll Trias, així:

“Benvolguts músics i pares de la banda, bandetes i calor musical.
Tant la junta com jo, en primer lloc, us volem demanar disculpes per la tardança, difícil de justificar, de la comunicació de l’acomiadament de n’Emili com a director de la Banda de Música. És veritat que teníem programada una assemblea per comunicar aquesta i altres incidències però les noves mesures de restricció COVID-19, han fet que cada vegada haguem posposat l’assemblea. També com algun de vosaltres podeu pensar que hi ha altres mitjans per comunicar-ho, no trobàvem convenient segons quines noticies, comunicar-les per un altre mitjà que no fos el presencial.
En segon lloc, fa molts anys que, personalment, conec tant pel caire de director com el de músic a n’Emili i estic igual de dolgut per haver pres aquesta decisió, una decisió difícil i amarga per a les dues parts, i com a afectats més importants els músics. Sé de bona mà que els músics de totes les agrupacions li teníeu molt apreci, amistat i el consideraveu com el vostre gran mestre.
Han estat 13 anys al front d’aquesta agrupació i molts de nosaltres ens hem anat format com músics, com a companys, com a persones amb ell, però crec que després de tants anys qualsevol agrupació, associació o col·lectiu necessita aires nous, encarar nous projectes, canviar les maneres de fer feina, en molts de casos estancades. Per aquest motiu, aquesta nova junta ha optat per aquesta dràstica i molt meditada decisió.
Encara que la junta hagi estat en silenci, no significa que no es faci feina, estam en contacte amb diferents directors que encara no ens han comunicat la seva resposta, també la Federació de Bandes ens ha fet una sèries de comunicats, i una reunió no fa massa hores, per tal de veure com resoldre el tema assajos i concerts COVID-19; i no menys important, amb l’ajuntament la part econòmica.
Tots aquests temes, se vos comunicaran el més aviat possible, cercarem la manera de poder fer una assemblea sempre guardant les màximes mesures de seguretat.
No es descarta fer-la per videoconferència però sabem que possiblement no tothom pugui accedir-hi, nosaltres intentarem fer-la presencial.
Només em queda demanar-vos disculpes per aquest cúmul de situacions que no han propiciat un bon començament de la junta cap a la banda i cap als músics però en fred i després de reflexionar totes aquestes noves, espero de tot cor, que en reprendre els assajos anem tots a una fent el que més ens agrada que és MÚSICA.
Aquesta nova junta fa i farà feina sempre en pro de la banda perquè segueixi i cresquen en la part musical, personal i social, perquè el poble de Pollença pugui gaudir de la nostra música molts anys més. Tendrem encerts i errors però sempre serà a favor de la banda i els músics.”

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT