POESIA 36+1 DE RICARD CREUS ARRIBA AL CLUB POLLENÇA

133
Maria Pla presenta un muntatge sobre la guerra del 36 a partir de la poesia de Ricard Creus.

Aquest dissabte 30 de gener, a les 18 hores, al Club Pollença, arriba el muntatge teatral “Poesia: 36 + 1 de Ricard Creus”, una producció d’Inútils Mots amb dramatúrgia, direcció i interpretació de Maria Pla.

És un espectacle de creació, una teatralització que neix del poemari 36 poemes a partir del 36 de Ricard Creus. No es tracta d’un recital, sinó d’una escenificació en què els textos de Creus s’alternen amb micro-coreografies teatrals que, sustentades per un important espai sonor, serveixen de nexe entre tema i tema.

Tot i que l’entrada és gratuïta, l’aforament és limitat. Per això, les persones interessades en assitir-hi, han de fer la reserva prèvia. Per això, podeu telefonar al 674 78 19 91, entre les 10 i les 14 hores, de dimarts a dissabte.

Una visió íntima dels fets del 36

Al llarg dels 50 minuts que dura “Poesia: 36+1 de Ricard Creus” ofereix una visió íntima dels fets que es produïren a partir del 18 de juliol del 1936. En els seus poemes, Creus parla de la guerra, la postguerra i la lluita silenciosa que va portar a la recuperació de les llibertats democràtiques.

PUBLICITAT

L’1 del títol fa referència a tot el que, per força, va esdevenir després del trenta-sis i a un fragment d’un altre poema d’Ovidi Montllor, inclòs com a referent teatral i en clar homenatge, que encaixa de ple en l’univers de Ricard Creus.

El muntatge connecta amb la viva emoció d’un període ple de renúncies que encara avui ressona amb insistència. Tanmateix, però, la forma en què es presenta, amb una teatralitat nua i essencialitzada, l’allunya del costumisme i la fa universal.

Maria Pla

La dramaturga, directora, professora d’arts escèniques i actriu Maria Pla té una llarga trajectòria en diferents àmbits de les arts escèniques. Com a actriu, ha treballat al Teatre Nacional, la Biblioteca de Catalunya, el Mercat de les Flors, la Sala Beckett, el Teatro María Guerrero, etc., amb destacats directors i companyies. El 2007 va estrenar el seu primer muntatge com a directora.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT