PERE JOSEP COLL RELLEVA MARINA LLOBERA COM A REGIDOR D’ALTERNATIVA

369
Pere Josep Coll relleva Marina Llobera com a representant d'Alternativa per Pollença a l'Ajuntament.

Tal i com anunciaren durant la campanya electoral, Alternativa per Pollença fa efectiva la proposta de rotació de càrrecs electes de manera que qui va ser número 3 de la formació municipalista, Pere Josep Coll relleva l’actual regidora Marina Llobera, qui renunciarà al proper ple.

En un comunicat de premsa, Alternativa explica que “fa ja molts anys que estam compromesos amb altres formes de fer política i per això som una organització horitzontal i assembleària (en què tothom té el mateix poder, no hi ha comitès executius) i des del principi tenim establertes diferents limitacions: de càrrecs (una persona no pot tenir més d’un càrrec, ja sigui intern o extern) i de mandats (una persona no pot ser electe més de dues legislatures consecutives). Partim de la idea que la política és per a tothom i no només per uns quants elegits i que fan d’ella el seu mode de viure. Com que no som professionals de la política, ni ho volem ser, posam en pràctica mesures com la rotació de càrrecs i el repartiment de responsabilitats”.

Per això, “mesos abans de les eleccions es va acordar que, a la rotació de càrrecs que practicam habitualment, la duríem a la pràctica també amb els electes: això implicava que les persones que entrassin com a regidores, no esgotarien el mandat sinó que anirien passant el relleu als que tenien darrera. La periodicitat de les rotacions serien com a mínim d’un any, però amb flexibilitat per poder adaptar-se a distints escenaris polítics”, afegeixen.

En aquest sentit, “ha passat ja un any de començament del mandat i ha arribat el moment del primer relleu: la nostra regidora Marina Llobera (que ho ha estat també la passada legislatura) ha registrat la seva renúncia que es farà efectiva el proper plenari, quan aquest en prengui coneixement i acordi demanar l’acta de regidor pel proper de la llista. El nou regidor d’Alternativa passarà a ser en Pere Josep Coll, qui també té experiència de regidor acumulada la legislatura passada, ja que en Rafel Morro que anava el segon a la llista no entrarà per motius personals de conciliació.

PUBLICITAT

Certament, la rotació de càrrecs electes no és molt habitual, però tampoc es pot dir que sigui una absoluta novetat; el que sí que suposa per a nosaltres és una oportunitat d’aprenentatge col·lectiu extraordinària i que, per a la nostra organització, implicarà tenir una assemblea més formada ja que comptarem amb més persones amb experiència i coneixement de les institucions”, conclouen.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT