PER UNA DIFERÈNCIA MÍNIMA, ELS POLLENCINS PRIORITZEN LA SALUT A L’ECONOMIA

281

Per una diferència mínima de cinc punts, els pollencins que votaren a l’enquesta “Reactivar el turisme o fer quarantena?”, prioritzen la salut a l’economia.

De fet, gairebé, es pot parlar d’un empat, ja que el 50’9 per cent dels votants creu que la salut és el primer i que el turisme pot esperar, mentre que un 45’5 per cent considera que, a mesura que baixen els contagis, hauria de recuperar-se l’activitat econòmica. Si el Govern de les illes Balears no aconsegueixen establir corredors sanitaris segurs, perdran lideratge turístic en detriment d’altres indrets que sí els permeten.

En el moment en què es va activar l’enquesta (dia 15 de maig de 2020), el Govern de les illes Balears tenia en marxa un projecte per reactivar el turisme amb zones on la pandèmia del coronavirus té una inidència similar. Concretament, negociaven establir un corredor amb Alemanya.

El dimecres 13 de maig, la Unió Europea va donar el vist i plau a què s’obrissin les fronteres al turisme de forma gradual, la qual cosa va ser molt ben rebuda pel Govern de les illes Balears i pel sector hoteler.

PUBLICITAT

Tanmateix, però, per dur endavant aquesta prova pilot de reobertura al turisme dins la línia iniciada per destins com Grècia o Croàcia, el Govern de les illes Balears havia de tenir el vist i plau del Govern espanyol que, aquell mateix 15 de maig, imposava la quarantena per als viatgers internacionals.

Aquest diumenge 31 de maig, la premsa autonòmica es feia ressò que un total de 635 passatgers de vols internacionals arribats durant els darrers quinze dies l’aeroport de Son Sant Joan, havien hagut de passar un període de catorze dies de quarantena.

Aquest divendres 29 de maig, arribaren 710 passatgers al mateix aeroport de Son Sant Joan, que també han de fer la pertinent quarantena com tots els que vagin arribant a les illes Balears. I és que, fins al 21 de juny, quan s’acabi l’estat d’alarma, aprovada aquests dies, i comenci la “nova normalitat”, els passatgers hauran de complir un període de catorze dies de quarantena.

Ahir, el Govern espanyol va donar el vist i plau a què els turistes que participin a la prova pilot de turisme, que es durà a terme a la Platja de Palma, a partir del 15 de juny, estaran exempts d’aquesta quarantena.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT