“PER QUÈ NO PLOU” UN PROJECTE DELS ALUMNES DE L’IES GUILLEM CIFRE MOLT PRÀCTIC

1413
Els alumnes de 1r. d'ESO de l'IES Guillem Cifre de Colonya, que han omplert la Sala de Plens d'alegria i bones idees per estalviar aigua, acompanyats de professors i polítics.

Els alumnes de 1r. d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l’Institut d’Educació Secundària Guillem Cifre de Colonya han presentat en públic el resultat del projecte “Per què no plou”, un projecte d’estudi que s’aplicarà en la pràctica. Aviat es repartiran els cartells amb el decàleg realitzat pels alumnes durant les darreres setmanes als negocis del municipi i poc després també es distribuïran entre hotels i agències turístiques amb l’objectiu que els turistes estiguin informats sobre el problema de la falta d’aigua i sobre la necessitat d’estalviar aquest recurs tan escàs a Pollença i a la Mediterrània en general.
la Sala de Plens de l’ajuntament de Pollença ha acollit la presentació d’aqueta campanya de conscienciació que té els orígens en un projecte d’estudi i han intervingut, a més de diferents alumnes que han parlat sobre la necessitat d’estalviar aigua a la llar i també per al reg, el batle, Miquel Àngel March; la professora de Biologia, Maria Suau; i el gerent de l’Empresa Municipal de Serveis (EMSER), Tomeu Servera.
El batle March ha destacat la importància d’aportar solucions en un tema com el de l’aigua i sensibilitzar la població que cal estalviar aigua sempre, però aquest estiu encara més.
Maria Suau ha parlat sobre el desenvolupament d’un projecte que presentà la meteoròloga d’IB3, la pollencina Xesca Cifre, i que han anat treballant els alumnes amb el suporta de diferents professionals. Així, el geòleg i professor de l’IES Guillem Cifre, Damià Perelló, i el geograf, meteoròleg i tècnic del Parc Natural de l’Albufera, Biel Perelló, els parlaren i respongueren els dubtes dels al·lots sobre la pluviositat i la recollida de dades meteorològiques.
Amb les dades meteorològiques en la mà, els alumnes de primer d’ESO de l’IES Guillem Cifre realitzaren una anàlisi que els va fer reflexionar sobre la necessitat d’estalviar, de no malbaratar un recurs tan escàs com necessari. Així va sorgir la idea de fer els cartells a mena de campanya de sensibilització ciutadana, tant per a la població local com per a l’externa.
Finalment, el gerent d’EMSER, Tomeu Servera, com a responsable de la distribució d’aigua potable al municipi de Pollença ha lloat la iniciativa de l’IES Guillem Cifre i, amb la intenció de fer-la més efectiva, ha comunicat que donaran 1.000 euros per a l’edició de més cartells d’aquests realitzats per als alumnes de 1r. d’ESO per arribar a més gent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT