LA PEIXATERIA ESTARÀ REFORMADA A INICIS DEL 2019

473

El téntol per la peixateria s’ha acabat i és reprèn el joc. El ple d’ahir vespre, 22 de març, es va aprovar el projecte de reforma i la modificació de crèdit dur-lo a terme. L’obra tindrà un cost total de 220.000 euros, dels quals 138.000 es pagaran mitjançant una subvenció del Consell de Mallorca i la resta, 81.126 euros, els pagarà l’Ajuntament de Pollença.

Exposició pública

Ara el projecte estarà en exposició pública durant quinze dies perquè es puguin presentar al·legacions. Per complir amb els terminis que requereix la subvenció del Consell, l’obra ha d’estar adjudicada a finals d’abril, per la qual cosa les obres podrien començar a finals d’aquest estiu. Donat que el termini d’execució ha de ser inferior a sis mesos, és previsible que els pollencins tinguem una nova peixateria acabada el primer trimestre del 2019.

Reforma de la peixateria

La reforma afectarà tant a la peixateria com a l’edifici annex on antigament hi havia el quarter de la Policia Local al carrer del Càrritx, que ocupen una superfície de 150 metres quadrats. A diferència del projecte que es volia dur a terme a l’anterior legislatura, es respectarà l’estructura i l’aspecte original de l’edifici. El projecte de reforma l’ha redactat el servei tècnic d’urbanisme de l’Ajuntament i consisteix bàsicament a fer una nova teulada, reforçar l’estructura dels edificis i fer una nova paret a la part que dóna a la plaça Major.

PUBLICITAT

Antecedents

Cal recordar que el 2014 l’anterior equip de govern va convocar un concurs d’idees per fer un edifici de nova planta a la peixateria i el quarter. Per la fira d’aquell any s’exposaren els diversos projectes a can Llobera i s’instal·la una urna perquè els ciutadans votessin pel que trobaven més adequat i fessin les seves pròpies aportacions. Finalment aquest proto-procés participatiu va quedar en paper banyat i va ser un comitè d’experts qui va premiar l’avantprojecte guanyador, que tenia un pressupost aproximat de 600.000 euros. Ja amb l’actual consistori es va decidir no dur endavant aquell primer projecte i es va haver d’indemnitzar amb 14.700 euros l’arquitecte guanyador del concurs d’idees. I és que Miquel Àngel March, abans de ser batle de Pollença, va ser un dels impulsors de la plataforma Un Téntol per la Pescateria, que precisament demanava aturar l’esbucament i realitzar una reforma respectuosa amb l’edifici original.

Els usos es decideixen per participació ciutadana

Per decidir els usos que es donaran als edificis es va crear el passat mes d’octubre un taller de prospectiva. Aquest és un dels sistemes previstos al nou reglament de participació ciutadana aprovat per l’ajuntament de Pollença. El taller, conformat per ciutadans seleccionats a l’atzar entre els que s’havien apuntat al registre de participació ciutadana, ja s’ha reunit en dues ocasions. De moment tan sols se sap que les dependències de l’antic quarter tindran un ús administratiu, mentre que la peixateria serà un espai obert preparat per a diferents usos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT