ONZÈ DIA: EL SEGON PACIENT DONA NEGATIU

1411

El segon pacient ingressat a l’Hospital ha donat negatiu a la prova de coronavirus. Per ara, no hi ha cap altra pacient que el Centre de Salut de Pollença hagi enviat a l’Hospital amb sospites de la COVID-19.

Pel que fa al pacient que va donar positiu, està estable. La familia i els cuidadors que han conviscut o han tegut contacte estret amb la persona durant 14 dies, han d’estar aïllats als domicili. Pel que fa aquelles persones que hagin tengut contacte amb els familiars, no han de fer res, mentre no presentin símptomes. Aleshores, s’activaria el protocol.

Sobre l’evolució del virus després d’aquest primer cas, la coordinadora del Centre de Salut, Alejandra Valero, comenta que “nosaltres no sabem absolutament tots els positius que hi ha a Pollença. Només tenim la certesa dels que passen pel Centre de Salut i enviam a l’Hospital. No ens notifiquen si han estat diagnosticats a altres llocs. Per tant, si hi haurà més casos a Pollença, sí, segur”.

Ara bé, si seran arran d’aquest cas., la doctora Valero ho posa en dubte: “Potser que algun familiar proper desenvolupi símptomes, però pot haver-hi també altres casos que no tenguin res a veure amb aquest pacient”. En qualsevol cas, “que haguem tengut aquest cas certificat no ha de crear alarma social, això ja ho esperàvem, i en sortiran més. Simplement hem de continuar amb les mesures recomanades [quedar a casa, rentar-se les mans sovint i mantenir la distància social quan és inevitable sortir al carrer] , per intentar evitar el major nuemro de contagis”, assegura la doctora Alejandra Valero.

PUBLICITAT

La Policia Local no baixa la guàrdia

La Policia Local no baixa la guàrdia i, ahir, va denunciar una persona per incomplir el confinament i, a més a més, va donar positiu a la prova d’alcoholèmia.

Divendres, Gotmar

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, que va participar activament en les tasques de desinfecció del municipi, ha explicat que ahir varen poder realitzar les tasques per tot excepte la urbanització de Gotmar. Al principi, dubtaven si podrien fer les urbanitzacions del Port, però finalment només aquesta va quedar pendent.

Per això, divendres, a més de Gotmar, tornaran fer una nova desinfecció de tot el municipi, sempre i quan no plogui, ha apuntat el batle Cifre Ochogavia.

Pagesos, jardiners i vinaters varen dur a terme una desinfecció dels tres nuclis urbans de Pollença i també de les urbanitzacions fent servir la maquinària i eines que utilitzen professionalment. Per a la desinfecció, utilitzaren una solució d’aigua i lleixiu en les proporcions indicades per la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears.

La Cooperativa Pagesa de Pollença va aportar 50 litres de lleixiu i l’ajuntament de Pollença el lleixiu restant que usaren, a més del gasoli dels tractors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT