OLIMPIA VELASCO INAUGURA “LA MONTAÑA MÁGICA” A LA MAIOR

142

La crisi del coronavirus va impedir que “La montaña mágica” (breathing dreams) de l’artista Olimpia Velasco es pogués muntar i ser visitada pel públic pollencí. Finalment, serà demà, diumenge 5 de juliol, a les 11’30 hores, a la galeria Maior de Pollença, quan l’artista Olimpia Velasco inaugurarà l’exposició “La montaña mágica” (breathing dreams).

Segons explica l’artista a través de les xarxes socials, aquesta “és la darrera parada en la itinerància del projecte ‘La montaña màgica’, que ha viatjat a Madrid amb una performace a la galeria We Collect i a la Xina amb una residència i exposició en el Bai & Yun Art Museum de Moganshan”.

A la Galeria Maior, “podrem veure diferents peces que parteixen del dibuix i que ens introdueixen en un món orgànic i atemporal, en el qual com a la novel·la La muntanya màgica de Thomas Mann: ‘El temps no posseeix cap realitat’”, apunta Velasco.

En aquests dibuixos, “s’estableix un diàleg entre la respiració, la natura, el temps, l’univers orgànic i viu, allò que està dins, allò que es mou, creix i mustia; allò que no podem controlar; seccions, fragments, partícules, molècules de quelcom, de ser, de vida. I tot això, complex d’imaginar a l’espai, va adquirint formes diverses fins a crear una màquina fora del temps, on les diferents peces es coordinen per respirar”, senyala l’artista.

PUBLICITAT

Com pertoca en aquests temps de pandemia, el públic ha de respectar les mesures de seguretat. Per part de la Galeria i de l’artista, anuncien que “farem el recorregut de l’exposició i explicació del projecte en grups reduïts”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT