OBJECTIU: RECUPERAR EL TURISME ORNITOLÒGIC

394
Instantània de la presentació del projecte de Turisme Ornitològic de Pollença, emesa a les notícies d'IB3.
Instantània de la presentació del projecte de Turisme Ornitològic de Pollença, emesa a les notícies d'IB3.

Un dels objectius de l’ajuntament de Pollença per desestacionalitzar la temporada turística és recuperar el turisme ornitològic, un tipus de viatgers amb tradició al municipi que, amb els anys, ha anat en detriment. Amb aquesta intenció, ahir, a la conselleria de Turisme del Govern de les illes Balears, diversos representants municipals varen presentar el projecte de Turisme Ornitològic de Pollença, un projecte que, entre altres, preveu la reobertura del Centre Ornitològic de la Gola, el proper dia 1 de febrer de 2016, i l’organització d’un Congrés Ornitològic, el mes d’octubre de 2016. A més a més, es va donar a conèixer el fulletó i la guia de turisme ornitològic que ha editat l’Ajuntament. A més a més, es va presentar el calendari ornitològic de 2016, una iniciativa de l’enamorat del Port, Andy Simpson, qui ha impulsat l’edició d’aquest almanac il·lustrat amb fotografies de la Gola.

La presentació del projecte de Turisme Ornitològic de Pollença

A la presentació del projecte de Turisme Ornitològic de Pollença a la conselleria de Turisme, hi assitiren el batle, Miquel Àngel March; la regidora de Turisme, Iliana Capllonch; el responsable de Medi Ambient, Bartomeu Cifre Bennàssar, i el delegat del Port, Andrés Nevado, així com també l’autor del calendari ornitològic, Andy Simpson, i la directora de l’ATB, Pilar Carbonell.
El batle Miquel Àngel March va assegurar que “l’Ajuntament aposta per desestacionalitzar la temporada amb turisme ornitològic, turisme de natura i turisme d’esports”, mentre que el regidor de Medi Ambient, Bartomeu Cifre Bennàssar, informà de la reobertura imminent de la Gola, ja que “s’ha licitat a una empresa la seva gestió”, a l’hora que avançà que “obrirà dia 1 de febrer amb diferents horaris depenent de la temporada”. De fet, Cifre Bennàssar va parlar de la Gola com a un parc urbà de referència a nivell europeu amb un Centre Ornitològic “pioner a Mallorca” que ha d’esdevenir “una aposta més per posar en valor el medi ambient a Pollença, un element clau per atreure visitants al municipi”.
Per la seva banda, la regidora de Turisme, Iliana Capllonch, va destacar la importància del turisme ornitològic al municipi, que ja es va iniciar a la dècada dels anys 70. A més a més, va informar que s’ha editat un fulletó informatiu i una guia de turisme ornitològic de Pollença. A l’hora que agraí la donació de 70.000 calendaris ornitològics de 2016, a Andy Simpson. En aquest mateix sentit, el delegat del Port, Andrés Nevado, va destacar la promoció realitzada per part d’Andy Simpson, qui posà de manifest que Pollença té un gran potencial per promocionar tant el turisme ornitològic com el de natura.
Finalment, la directora de l’Agència de Turisme Balear i directora general de Turisme, Pilar Carbonell, va agrair a l’Ajuntament “l’esforç que fa per potenciar un turisme diferenciador, sostenible”, a l’hora que felicità el consistori per la reobertura de la Gola i a Andy Simpson per aquesta i per altres iniciatives per donar a conèixer Pollença a l’exterior (Andy Simpson gestiona una web de difusió de la zona nord de Mallorca). Des de la Conselleria, va apuntar Carbonell, donen suport a les actuacions de desestacionalització turística i estan disposats a col·laborar amb projectes diferenciadors. De fet, es va brindar a formar part del Congrés Ornitològic anunciat per al mes d’octubre de 2016.

Andy Simpson dóna 70.000 calendaris il·lustrats amb fotografies de la Gola

Menció a part mereix l’empresari anglès i enamorat del Port de Pollença, Andy Simpson, qui a principis de legislatura va visitar la responsable de Turisme, Iliana Capllonch, per oferir-se per editar un calendari ornitològic de 2016. Segons va explicar Capllonch a PUNT iNFORMATIU, “va convocar un concurs de fotografia a la Gola per il·lustrar el calendari i ha editat prop de 70.000 calendaris, 5.000 dels quals el mateix Simpson ha volgut que quedin a Pollença i que es reparteixin entre les escoles i el Centre Ornitològic de la Gola”.
La resta de calendaris de 2016 il·lustrats amb fotografies de la Gola es distribuiran amb dues de les revistes ornitològiques més importants del Regne Unit: Bird Watching i Country Walking. Tot plegat suposarà “una promoció espectacular per a Pollença, en general, i per al turisme ornitològic, en particular”, va assegurar Capllonch, per a qui la desestacionalització turística “ha de suposar grans beneficis tant a hotels, com a habitatges turístis i a l’oferta complementària del poble”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT