OBERTURA DE PERRUQUERIES MARCADA PEL DESCONCERT

346

Avui dilluns 4 de maig, les perruqueries de Pollença poden obrir després de sis setmanes d’estar tancades. L’obertura, tanmateix, està marcada pel desconcert fruit de la desinformació. I és que fins ahir capvespre, 3 de maig, no es va publicar, al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), la normativa que ha de regir aquesta fase 0 del desconfinament.

Manca d’informació oficial

La manca d’informació oficial és la principal preocupació de les perruqueries amb què PUNT iNFORMATIU ha parlat. I és que els deixen obrir, però, fins ahir no sabien com. O sigui que, poques hores abans de reobrir, la desinformació oficial era inexistent.

Davant aquesta desinformació, una perruquera va decidir que ella es posarà en contacte amb els clients que aquests dies li havient telefonat per demanar cita, perquè “segons allò que digui el BOE, no obriré”.

Altres han donat hores, perquè, tan aviat com es va anunciar que els locals amb cita prèvia podrien obrir, “vàrem tenir un bombardeig de telefonades”. Un altre exemple de mala comunicació per part de l’Estat, ja que “a les notícies, varen dir que es podia demanar cita a les perruqueries, però, a nosaltres, ningú no ens havia avisat que ja podríem obrir”.

PUBLICITAT

Aquesta desinformació ha planat damunt el sector de la perruqueria des del principi de l’estat d’alarma, quan el Govern espanyol va situar les perruqueries entre els serveis essencials, cosa que aviat va rectificar davant les nombroses crítiques. En aquest sentit, una de les perruqueres ha comentat que “em va semblar molt fort, perquè fa 8 anys que ens pujaren l’IVA, que va passar del 8 al 21 per cent, justament perquè consideraren que érem un servei no essencial. Tots aquests anys hem pagat un 13 per cent més d’IVA i ara volien que anàssim a cases particulars, exposant-nos al contagi?”

Molts dubtes i perspectives incertes

Quan l’obertura de les perruqueries és imminent, les perruqueres tenen molts dubtes i veuen que, amb les condicions que hauran de treballar, les perspectives són incertes.

Amb totes les perruqueres que PUNT iNFORMATIU ha pogut parlar, els comptes són obrir només elles, ja que, d’una banda, per raons de seguretat, han de reduir el nombre de clientela. Els han d’atendre un per un. I, entre i entre, han de desinfectar. Per tant, no poden sortir els números d’abans, perquè no hi haurà la mateixa feina. De fet, si “hem d’agafar els reballadors que ens hem vist obligats a fer un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO), podem tancar”, resol una de les perruqueres.

Locals desinfectats i formació feta

Totes les perruqueres tenen el local desinfectat i han aprofitat aquestes setmanes de confinament per fer cursos de formació que les marques comercials amb què treballen els han ofert. En aquest sentit, n’hi ha que asseguren que “la feina no em fa por, sé com l’he de fer i fins on puc arribar. De fet, mentre no m’arribi la pantalla protectora, depil·lacions facials, no en faré”.

Tot i que podrien rentar la roba entre 60 i 90 graus, amb llexiu, totes les perruqueres amb què ha parlat PUNT iNFORMATIU es decanten per al material d’un sol ús. O sigui que, de moment, bates i tovalloles seran de paper.

A més, disposaran de gel hidroalcohòlic a disposició dels clients.

Algunes tendran mascaretes per als clients, altres demanen al client que les duguin de casa. I és que “he tengut molts problemes per trobar material. A part, que ha pujat molt”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT