NOVEMBRE ACABA AMB LA VISTA POSADA A NADAL

51

El darrer cap de setmana de novembre es presenta amb vista posada a Nadal. No debades, aquests dies comencen els primers actes nadalencs com un mercadet al Port i un concert del Cor de Pollença.

Mercadet

Aquest divendres 29 de novembre, entre les 10’30 hores i les 13 hores, a Sant Andrews Anglican Church (carrer Mestral) del Port de Pollença, hi haurà un mercadet amb llibres, roba, menjar casolà, manualitats…

Presentació a l’Ateneu

Aquest divendres 29 de novembre, a les 20 hores, a l’Ateneu de Pollença, Margarita Sotomayor presentarà En la casa grande de Pep Capó, qui també participarà en un acte que pretén obrir el debat sobre les presons.

Amb aquest llibre, Pep Capó presenta la repressió del pensament i de la individualitat, la falta d’il·lusions i futur, l’insult i la deshumanització, la incomoditat material, l’olor i el renou ensordidor, el fred glacial a l’hivern i la calor asfixiant en l’estiu, l’insuls, malsà i indigest menjar, la falta d’activitats, distraccions i estímuls, l’empobriment interior, l’aïllament i el mortal avorriment d’estar en presó.

PUBLICITAT

Editat per Calumnia, En la casa grande de Pep Capó té 120 planes i val 7’50 euros.

Presentació a can Llobera

També aquest divendres 29 de novembre, a les 20 hores, a can Llobera, hi haurà la presentació de l’assaig de Maria de los Ángeles Delgado sobre Margalida Comas Camps (1892-1972).

Editat pel Govern de les illes Balears, el treball de Maria Ángeles Delgado Martínez revela la figura d’una dona, gran científica i pedagoga, menorquina, que va viure del 1892 al 1972, amb una estreta relació amb Pollença, ja que Margalida Comas Camps va ser la segona esposa del fotògraf pollencí Guillem Bestard.

A través de les planes d’aquest llibre, el lector s’endinsa en el coneixement de Margalida Comas Camps, qui va ser professora de la Universitat de Barcelona dels anys 30, mestra i biòloga. Tot un referent en innovació pedagògica, pionera de la pedagogia en les ciències naturals, a més de promotora de la igualtat social i els drets de les dones.

Al llibre, hi ha una part biogràfica resultat d’un treball de recerca exhaustiu per part de Maria Ángeles Delgado, però també inclou varis capítols escrits per diversos autors, en català, espanyol o anglès, sobre una part de vida de Comas, de les seves emocions i de les seves opinions. A més, el llibre recull facsímils, documents científics i pedagògics, documents personals i republicans dels escrits originals de la biografiada i també fotografies seves o del seu entorn.

Políticament incorrecte, teatre solidari amb DSR

Aquest mateix divendres 29 de novembre, a les 20 hores, a l’Auditori d’Alcúdia, hi ha una vetlada solidària organitzada pel Rotary Club l’objectiu de la qual és recaptar doblers per als projectes que duen a terme Dentistes Sobre Rodes (DSR) i a l’hora passar una bona estona.

Per això, els actors Bernat Cloquell, Gabriel Gamundí, Baltasar Martorell, Joan Morauges, Magdalena Moragues, Pilar Moragues, Antònia Sastre, Marga Seguí i Toni Serra representaran el sorprenent i divertit vodevil Políticament incorrecte de Ray Cooney en una adaptació de la versió catalana feta per Francesc Aguiló.

L’argument de Políticament incorrecte gira entorn a un conseller del PP del Govern de les illes Balears que planeja passar una nit esbojarrada amb una diputada del PSOE. El desastre comença quan descobreixen el cos d’un desconegut atrapat a la finestra de l’habitació. Desesperat, el Conseller amb l’ajut del seu secretari, intentarà desfer-se de la víctima i esborrar qualsevol rastre de la seva aventura amb la diputada de l’oposició.

El preu de l’entrada a aquest acte benèfic i divertit que organitza el Rotary Club per als DSR, és de 12 euros i es poden reservar a través del telèfon 971897185.

Arribada de la Tramuntana Travessa

Entre les 12 del migdia de demà dissabte i les 12 hores del diumenge aniran arribant tots els participants de les dues curses de la Tramuntana Travessa. El Claustre de Sant Domingo serà la meta dels 92 corredors que partiran avui vespre de s’Arracó per completar els 120,8 km que els separen de Pollença. La sortida es produirà entre les 20 i les 22 hores d’avui divendres. D’altra banda quasi 200 corredors faran la distància de 54 km que parteix demà de matí a les 8 hores de Bunyola.

Per als que vulguin anar veure els corredors a la muntanya cal recordar que la carretera de Pollença a Lluc Ma10 estarà tancada entre les 8 i les 15 hores a causa de la pujada Pollença a Lluc de la Copa Balear de Muntanya de cotxes.

Documental sobre Toni Catany

Demà, dissabte 30 de novembre, a les 18’30 hores, al Saló d’Actes del Port de Pollença, hi haurà la segona sessió del cicle de cinema documental “Art i Cultura” que s’aproparà al fotògraf Toni Catany: el temps i les coses a través del treball de Cesc Mulet.

El documental de Cesc Mulet, Toni Catany: el temps i les coses, s’endinsa en l’obra fotogràfica i el món del gran fotògraf llucmajorer. Catany va treballar tots els gèneres: natures mortes, retrats, nus, paisatges… Sempre d’una manera particular, sense pertànyer a cap escola. Intrèpid viatger, va viatjar a través dels cinc continents a la recerca de la Mediterrània que va marcar la seva infantesa a Mallorca. El director del documental, Cesc Mulet, i el director de la Fundació Toni Catany, Toni Garau, assistiran a la projecció.

Concert d’Advent del Cor de Pollença

Aquest dissabte 30 de novembre, a les 20 hores, a l’Església de Sant Jordi, el Cor de Pollença oferirà un Concert d’Advent; una bona ocasió per preparar Nadal amb música.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT