NOVÈ DIA: PER A LES SANITÀRIES D’AHIR I D’AVUI

265
Il·lustració de Margalida Vinyes.

Cada dia són més els pollencins que surten a les finestres, balcons i portals per fer un fort aplaudiment als sanitaris que aquests dies es reinventen i fan tot el possible per donar la millor atenció als pacients. Fa una setmana sencera que Pollença està confinada. En aquest sentit, una de les primeres activitats en suspendre’s per mor de la crisi desfermada per la COVID-19, va ser l’homenatge que l’Ajuntament havia de fer a les veteranes sanitàries del municipi, el passat diumenge 15 de març, coincidint amb l’aniversari de la pedagoga Clara Hammerl. Per a totes les sanitàries, d’ahir i d’avui, vet ací el més sentit agraïment per l’encomiable tasca que han exercit i exerceixen.

Fet el nostre reconeixement a les sanitàries, ahir va ser dia de mercat i de pluja. Més enllà de les parets de casa, el nostre paisatge es limita a les cases dels voltants, a qualque corral veïnat i, els més afortunats, una finestra oberta al Puig, al Calvari, a Sant Vicenç, als Beguins o als immesos Puig de Ca, Fartàritx i Puig Tomir. Llavors hi ha els privilegiats que disposen de jardins o patis.

Agraïts amb la població

Al Centre de Salut, estan molt agraïts amb la població. En aquest sentit, la coordinadora del Centre de Salut, la doctora Alejandra Valero recorda que “els primers dies, vam tenir una donació de kits de bata, gorro i peus de paper per part d’una particular, després una altra ens va dur mascaretes i guant. Divendres ens van dur mascaretes confeccionades de tela. A tots, volem donar-los les gràcies”.

Sobre aquestes donacions, la doctora Valero apunta que “per ara no tenim manca de material, però si hi ha persones que té material sanitari a casa i ja no el fan servir, que el dugui” per si arriba el moment en què faci falta.

PUBLICITAT

Respecte el llistat de sanitaris voluntaris, Alejandra Valero assegura que “n’hi ha uns quants”, però, “en principi, mentre no hi comenci a haver baixes de professionals, no els cridare, Encara no estam en aquest punt”.

Finalment, “el que està funcionant molt bé, segons em comenten, és la consulta virtual a les xarxes socials”, conclou la coordinadora del Centre de Salut, Alejandra Valero.

Cinc sancions

Des de la Policia Local, no tenen res destacable. Això sí, cada dia, posen un parell de denúnciesper no guardar el confinament. Ahir diumenge 22 de març, hi va haver 5 denúncies.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, diu que “res de nou”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT