NOVA DAVALLADA DE CASOS DE CORONAVIRUS

685

Des del Centre de Salut de Pollença, informen que ahir, dijous 2 de setembre, no es va diagnosticar cap nou contagi de covid-19 i es varen donar 6 altES. Per tant, al municipi, hi ha 6 casos actius per infecció de SARS-CoV-2.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures, des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Tercera dosi de la vacuna

El Centre Europeu per la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) assegura que “no és urgent” una tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 perquè continua sent “molt protectora”. “L’evidència disponible en aquest moment sobre l’eficàcia de la vacuna en el món real i la durada de la protecció mostra que totes les vacunes autoritzades a la Unió Europea són altament protectores actualment”, va constatar l’ECDC després d’analitzar la necessitat d’una dosi de reforç. Aquesta agència europea creu que només es pot considerar l’administració d’una dosi addicional per als pacients immunodeprimits i a algunes persones grans, especialment en residències, “com a mesura de prevenció”.

L’ECDC va remarcar, però, que cal “distingir entre les dosis de reforç” per “restaurar la protecció” que ja ha donat una vacuna, de les “dosis addicionals” com a part del procés de vacunació per a persones “amb un sistema immunitari molt dèbil que no poden obtenir un nivell adequat de protecció” amb la pauta habitual.

PUBLICITAT

Malgrat que hi ha alguns estudis que apunten a una disminució de la immunitat als sis mesos de la vacunació, l’ECDC alerta que no són concloents: “Es necessiten dades més sòlides per informar sobre polítiques futures en relació amb les dosis de reforç”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT