NORANTA-TRESÈ DIA: EL REBOST SOLIDARI CANVIA EL SISTEMA DE REPARTIMENT

314
Les missioneres dels Sagrats Cors amb la col·laboració de diversos voluntaris han habilitat una sala del Convent del carrer de Mallorca com a botiga del Rebost Solidari, que inicia un nou sistema de repartiment. Foto: Facebook Alícia Juan.

Ahir, 16 de juny, noranta-tresè dia d’estat d’alarma, les missioneres dels Sagrats Cors anuncien que avui 17 de juny serà el darrer dia en què lliuraran bosses d’aliments i productes bàsics als usuaris del Rebost Solidari que gestionen conjuntament amb Càritas Parroquial de Pollença. L’objectiu d’aquest nou sistema de repartiment és “dignificar les persones i, al mateix temps, que aprenguin a organitzar-se segons les seves pròpies necessitats”, ha apunta Sor Alícia Juan.

El Rebost Solidari de les missioneres dels Sagrats Cors i Càritas Parroquial funciona des de fa ja molts anys, però, a partir de l’1 de juliol, iniciarà una nova etapa en què funcionarà com una botiga i anirà per punts. O sigui que cada família en funció dels membres que la composen disposarà d’una quantitat de punts que podrà gastar a la botiga del Rebost Solidari de la Fundació Cors Oberts, on els productes estaran marcats per punts. Per més que es fixaran uns màxims per producte, “cadascú podrà agafar en funció d’allò que necessita; per exemple, si necessiten amoniac, agafaran amoniac i, si aquella quinzena no en necessiten, podran agafar més arròs, posem per cas”, ha detallat Sor Alícia qui ha afegit que “això no vol dir que puguin agafar tot l’amoniac o tot l’arròs que vulguin, perquè hi ha uns màxims”.

Aquest nou sistema de repartiment ja el fan servir Càritas Mallorca i Mallorca Sense Fam. Per poder implantar el nou sistema a Pollença, s’ha habilitat una sala del convent dels Sagrats Cors, al carrer de Mallorca número 30, de Pollença, com a botiga del Rebost Solidari. Un dimecres cada quinze dies, entre les 10 i les 13 hores, i les 16 i les 19 hores, obriran perquè les famílies puguin anar a fer la compra. Del repartiment, se n’ocuparan voluntaris que s’organitzaran per torns.

Avui, 17 de juny, és el darrer dia en què el Rebost Solidari de Pollença, que gestionen les missioneres dels Sagrats Cors i Càritas Parroquial, repartirà bosses a les famílies necessitades que, arran de la crisi de la covid-19, s’ha incrementat notablement. Dia 26 de juny, repartiran la fruita i la verdura que els quedi i, a partir del dimecres 1 de juliol, en l’horari abans esmentat, obrirà les portes de la botiga del Rebost Solidari.

PUBLICITAT

Calendari vacunes

Per altra banda, i com s’ha informat en diverses ocasions, aquests dies, el servei de pediatria del Centres de Salut de Pollença han reprès les vacunacions. El calendari de vacunació infantil que s’havia aturat per mor del coronavirus és aquest:

També s’han reprès les reivisions pediàtriques per a infants menors de 6 anys.

Balanç covid-19

Pel que fa la covid-19, la situació a Pollença es manté estable, sense cap cas actiu de coronavirus.

Al conjunt de les illes Balears, en aquests moments, hi ha 188 casos actius, la xifra més baixa dels darrers tres mesos. Tot i amb això durant les darreres 24 hores, s’han confirmat 6 nous contagis amb la qual cosa el nombre de persones infectades pel SARS-CoV2 arriba als 2.268 casos. El nombre de curats durant les 24 hores prèvies a ahir 16 de juny és de 15 persones amb la qual cosa la xifra de persones que han superat el coronavirus és de 1.853 persones. Per altra banda, ahir no hi va haver cap defunció per covid-19 amb la qual cosa la xifra d’òbits es manté en 227 persones.

A nivell mundial, els casos de coronavirus confirmats són 8.175.482 i 443.730 defuncions. El país més afectat per la pandèmia són els Estats Units d’Amèrica amb 2.137.731 casos i 116.963 defuncions, seguit de Brasil amb 923.189 casos i 45.241 defuncions i de Rússia amb 544.725 casos i 7.274 defuncions. L’Estat espanyol amb 244.328 casos i 27.136 defuncions és el sisè país més afectat per la pandèmia.

Incendi elèctric en un vehicle

La Policia Local de Pollença informa que els voluntaris de Protecció Civil varen apagar l’incendi elèctric en un vehicle estacionat al Port de Pollença. Quan arribaren els Bombers, la situació estava controlada. De fet, tan sols va arribar a haver-hi flames, sinó tan sols fum.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT