NOMBROSES DONACIONS PER AJUDAR DAVANT LES DIFICULTATS

480
Foto: Facebook Sor Alícia Juan,

La crisi econòmica i social derivada de la crisi sanitària del coronavirus és més que palesa al municipi de Pollença, on el sector turístic té un pes dominant en l’economia del poble.

Fa setmanes que es va disparar la demanda d’aliments tant a l’àrea de Benestar Social de l’ajuntament de Pollença com a les germanes dels Sagrats Cors i a Càritas del Port. Paral·lelament, el degoteig de donacions per part d’associacions i de particulars ha estat constant, demostrant una vegada més que “Pollença és molt solidària”, per dir-ho en paraules de la responsable de projecte Ràsper de la Fundació Cors Oberts, una organització vinculada a les germanes dels Sagrats Cors, Sor Alícia Juan.

Foto: Facebook Sor Alícia Juan,

Tímida millora als Sagrats Cors

La germana del Sagrats Cors, Sor Alcía Juan, destaca que, últimament, han notat una tímida millora, “perquè hem passat de 62 famílies a tenir-ne una cinquantena, ja que algunes famílies han començat a trobar qualque feineta. Per tant, no vol dir que siguin baixes definitives del servei”.

Aquests darreres dies, a les monges dels Sagrats Cors, els han arribat dues conservadores donades per dues dones que “podrem omplir amb carn congelada que envirà Mallorca sense Fam i amb els gelats que donarà Can Butxaca”, explica. I és que “teníem una partida de llet que estava a punt d’expirar i en Rafel de Can Butxaca, em va dir: No tiris res, en faré gelat. Així podrem afegir gelat”, comenta Sor Alícia.

PUBLICITAT
Foto: Facebook Sor Alícia Juan.

També Colonya Caixa Pollença “ens ha enviat un parell de caixes de torró que els havia quedat de Nadal i mira, hem pogut posar una mica de llepolia” I ara “esperam que aviat arribi una ajuda de 200 quilos de farina i arròs donats pel Rotari Club de Pollença”.

A banda de donatius materials, les germanes dels Sagrats Cors de Pollença reben donatius en metàl·lic i en forma de voluntariat per preparar les bosses i repartir-les. El dia de repartiment “hi ha tres persones que entreguen bosses i una que fa la paperassa”, explica Sor Alícia.

“Una mà d’ajuda”

De fet, més enllà dels aliments que “no ens hem d’enganyar, alleugen, però no solucionen el problema. Les famílies necessiten qualque dobler per comprar altres coses, pagar el telèfon que tanta falta els fa per trobar feines… Per això, amb les ajudes en metàl·lic, podem pagar a les tres o quatre famílies més necessitades, perquè ens facin feinetes de casa, del jardí, ajudin a preparar bosses… en definitiva, perquè ens donin una mà. A canvi, els pagam 10 euros l’hora, que no és gaire cosa, ho sabem, però els ajuda”, conclou.

Aquest és un subprojecte de Rasper, on ara han reprès l’activitat de la roba, que han anomenat “Una mà d’ajuda”.

Foto: Facebook Sor Alícia Juan.

Convenis molt útils

Per altra banda, destaca que “ens ha anat molt bé poder arribar a un acord amb AVASO i amb Mallorca sense Fam”. Avaso és una organització d’una barriada de Palma que recull productes de diferents empreses i que no només ha aportat aliments i productes de primera necessitat, sinó que “hem signat un conveni de col·laboració a través del qual han arreglat molta paperassa per poder rebre productes del Banc d’Aliments, o sigui que ens han llevat del damunt molta feina”.

Per la seva banda, Mallorca sense Fam els ha duit els productes del Banc d’Aliments.

En tot moment, “estam en contacte amb l’àrea de Benestar Social de l’ajuntament de Pollença. Però, sobretot, arribam allà on ells no arriben: persones que no tenen dret a accedir a les ajudes i persones que esperen per accedir-hi, però com que l’administració és lenta podem passar 15 dies abans que els ho concedeixin. Com passen aquests quinze dies, si no tens ni per menjar?”, reflexiona Sor Alícia.

Un moment especialment crític

Per a Sor Alícia, la situació actual és especialment crítica, ja que “vénen famílies desesperades, gent propera que agafa coratge i ve. Aquestes persones necessiten una resposta immediata. No poden esperar 15 dies els papers. Els donam aliments i després ja arreglen els papers per rebre l’ajuda de Benestar Social”. En aquest sentit, “nosaltres som aquí tot lo dia, poden venir a qualsevol hora… Solucionam el primer cop, després Benestar Social mira cas per cas. Però hi ha gent que ho passa molt malament. N’hi ha que no han cobrat ni els ERTO, imagina’t”.

Foto: Facebook Eu Serra.

Els donatius també arriben a Benestar Social

Des de l’ajuntament de Pollença, també agreixen els donatius que els han fet arribar negocis i particulars, amb noms i llinatges o de manera anònima.

En aquest sentit, apunten que la carnisseria La Cortera els ha donat embotits; la formació política El Pi, aliments; el Club Pollença, aliments i productes de neteja; el bar Moreno, caixes de llet; el bar Plaça, productes d’higiene personal; la formació política Tots per Pollença, productes d’higiene domèstica i personal; Casa Vila, productes de primera necessitat; Vives Servis i Illes Camp sa Pobla, aliments de primera necessitat; la botiga Ca na Isa, donació d’aliments; la Tercera Edat de Colonya de POllença, productes de primera de neteja i d’higiene; el restaurant Al fresco, aliments; Cabot Hotels, productes lactis i d’alimentació; Esteve Llobera “Peric”, fruita, i la carnisseria Eu serral, 400 quilos de productes bàsics.

A més d’aquestes donacions a l’àrea de Benestar Social, també s’han fet donatius a la Residència de Persones Majors. En aquest sentit, Cabot Hotels va fer una donació d’aliments; la Residència del Port de Pollença “Grupo 5”, una donació de bolquers i compreses; AFAMA, una aportació de fitxes per a l’entrenament cognitiu, i Rancho Grande ha avançat que farà una donació de porcelles per a tots els residents en acabar el confinament.

Des de l’ajuntament de Pollença, també agraeixen la feina de les monges dels Sagrats Cors i de Càritas del Port perquè són conscients que arriben allà on ells no poden.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT