NETEJA I DESINFECCIÓ GARANTIDA A LES ESCOLES DEL MUNICIPI

206

La neteja i desinfecció de les escoles del municipi estan garantides en diversos escenaris possibles. En aquest sentit, el delegat d’Educació de l’ajuntament de Pollença, Josep Marquet, ha explicat que la setmana passada iniciaren un procediment simplificat d’urgència per a la contractació d’una empresa de neteja per cobrir possibles baixes entre el personal de neteja municipal i també per fer neteja els capvespres.

Per altra banda, també ha avançat que ha tengut contactes i disposa d’un pressupost per part d’una empresa especialitzada en desinfecció per nebulització per si es dona la circumstància que, en un centre educatiu del municipi, hi ha hagut un cas de covid-19 i s’ha d’efectuar una desinfecció en profunditat de tot l’edifici.

Finalment, avui mateix, s’han acabat de desinfectar els exteriors de tots els centres educatius del municipi de Pollença, on a partir de demà dijous 10 de setembre els alumnes començaran els curs 2020/21. Aquesta desinfecció dels espais exteriors es realitzarà periòdicament cada setmana, mentre hi hagi coronavirus.

Neteja garantida

Els centres educatius del municipi de Pollença i també l’Escola de Música tenen garantida la neteja que, ara mateix i degut a la pandèmia del coronavirus, és més necessària que mai.

PUBLICITAT

Per aquesta raó, des de l’àrea d’Educació, s’ha treballat per contractar una empresa a través d’un procediment simplificat d’urgència per cobrir possibles baixes entre el personal de neteja municipal i també respondre a les necessitats dels horabaixes com ara neteja després dels serveis de menjador i Escola de Música, on les classes es fan els capvespres.

De moment, des de l’Ajuntament, avancen que les activitats municipals que usaven els edificis educatius estan aturades, a l’expectativa de com evoluciona la situació sanitària. Falta saber si les escoles oferiran extraescolars als mateixos centres. Tant en un cas com en l’altre, aquestes activitats es feien els capvespres, motiu pel qual requeririen neteges.

Ara per ara, el cost d’aquesta contractació per garantir la neteja als centres educatius és assumit per part de l’Ajuntament. Tot i amb això, a partir de gener, quan la conselleria d’Educació traurà una ajuda de 800.000 euros amb aquesta finalitat, s’hi acolliran.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT