NEGOCI OBERT, POBLE VIU: JOIERIA BONNÍN

373

Argenter i rellotger, Paco Bonnín fa dissenys de peces úniques de joieria i també dona forma a les idees de particulars. A més a més, a la Joieria Bonnín del carrer Antoni Maura de Pollença, ven tot tipus de joies i rellotges. De fet, disposa d’un gran assortiment de rellotgeria.

La Joieria Bonnín està ubicada al carrer Antoni Maura, 22 de Pollença i el seu telèfon és 971533716. L’horari d’atenció al públic és cada dia de 10 a 13’30 hores i de 17 a 20’30 hores, però en dissabte i en diumenge horabaixa tenen tancat.

Paco Bonnín va obrir aquest negoci l’any 1990, ara fa 30 anys. Però la història de la Joieria Bonnín té més d’un segle d’història. De fet, ell és la tercera generació d’argenters.

Una joieria amb història

L’any 1916, el pollencí Francisco Bonnín “de ca na Marca” va anar a Inca per estudiar i aprendre l’ofici de joier.

PUBLICITAT

Fill d’una família nombrosa de Pollença, Francisco va ser l’únic que va quedar al poble quan pares i germans emgiraren a Amèrica del Sud.

Havent après l’ofici de joier i instal·lat a Inca, els dies de mercat venia a Pollença amb una maleta per vendre els seus productes. Llavors es va instal·lar al local del carrer Antoni Maura, on anys més tard i després d’un interval de temps sense activitat, va reobrir la joieria el seu nét Paco Bonnín.

En aquesta casa del carrer Antoni Maura, que adquirí el padrí, abans hi havia una carnisseria a la planta baixa i un negoci d’assegurances, al primer pis.

Francisco Bonnín va tenir un fill, Gaspar Bonnín, que també es va dedicar a la joieria. Gaspar Bonnín, fill i pare de joiers, va ser la segona generació i Paco Bonnín és la tercera generació que es dedica a l’argenteria.

El padrí Francisco Bonnín i el seu fill Gaspar, pare de Paco Bonnín. Les dues primeres generacions de joiers, a l’interior de la Joieria Bonnín de Pollença.
Façana de la Joieria Bonnín de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT