“NAUFRAGI GREC EN UNA NIT D’ESTIU” I ALTRES ACTIVITATS PER AL CAP DE SETMANA

91

Avui, dissabte 9 de juny, a partir de les 16’30 hores, a la Cala Sant Vicenç, arrencarà el cap de setmana amb “Naufragi grec en una nit d’estiu”.

Naufragi grec en una nit d’estiu

“Naufragi grec en una nit d’estiu” és el resultat de casar la diada arqueològica que l’any passat es va fer a la Cala Sant Vicenç amb la Fira d’una nit d’estiu que, l’any passat, l’Associació d’Artesans de Pollença va obrir al Port (a Pollença, fa més temps que la fan).
El programa d’actes d’aquest “Naufragi grec en una nit d’estiu” s’inaugurarà a les 16’30 hores i, a partir de les 17 hores, obrirà l’exposició i mercat d’artesania “Fira d’una nit d’estiu”. Amb motiu d’aquesta Fira, els artesans pollencins han dissenyat i elaborat peces d’inspiració grega que el públic podrà veure i comprar juntament amb la resta de col·lecció pròpia.

  • Entre les 17 i les 19’30 hores, hi haurà diversos tallers. Els voluntaris d’Onit duran a terme tallers de recreació històrica. Concretament, els infants que s’apropin a Sant Vicenç podran confeccionar-se vestits adequats a la temàtica de la diada. Per això, és important que duguin una peça de roba blanca, beig o marró. També tendran l’oportunitat de conèixer l’alfabet grec i púnic, o fer ceràmiques d’aquelles èpoques. Maremagnum també durà a terme tallers de recreació històrica amb un photocall talaiòtic. Son Fornés de Montuïri, l’ajuntament d’Andratx, ses Païsses d’Artà i el Museu de Pollença muntaran estands sobre el legat de la prehistòria mallorquina.
  • Des de les 18 fins a les 20 hores, hi haurà tallers d’elaboració i de tir amb fona a càrrec de l’Associació Balear de Tir amb Fona.
  • A les 17 hores, Cap de Fibló oferirà un espectacle familiar que duu per títol “La Cala treu barques”.
  • Des de les 19 fins a les 21 hores, l’arqueòloga Helena Inglada oferirà un tast de l’antiga Grècia.
  • A les 20 hores, hi haurà el concurs de vestimenta Torque & Himation, patrocinat per l’Associació de Veïns de Sant Vicenç. Les bases d’aquest concurs diuen que hi pot participar qualsevol persona física nascuda a partir de l’any 2000. Per a participar-hi, cal anar caracteritzat de grecs, cartaginesos, talaiòtics, celtes, íbers o qualsevol altre poble corresponent al període històric de la diada (entorn al segle VI abans de Crist) que pugui quedar inclòs dins l’arc de la Mediterrània. També s’hi poden presentar amb la vestimenta elaborada als tallers d’Onit. Per participar al Concurs, cal inscriure’s a l’estand d’Onit, el mateix dia 9 de juny, abans de les 19’30 hores. Hi haurà dues modalitats. La categoria infantil, que inclou els nascuts a partir de 2007, i la categoria juvenil, que inclou els nascuts entre l’any 2000 i 2006. Es donarà un premi per categoria que consistirà amb un trofeu i un exemplar del còmic El vaixell grec amb text de Pere Salas i dibuixos dels germans Provençal.
  • A les 21 hores, el grup teatrEROS posarà en escena Elpis, la dona del nauta i a les 22 hores, IB Danza, Compañia de danza contemporánea de Mallorca interpretarà Ilota un espectacle de dansa contemporània que recrea l’esglaó inferior de la societat grega, els esclaus. Entre aquests esclaus que rebien el tracte més dur era a Esparta, on els ilotes, esclaus públics, propietat de l’estat, eren sotmesos a un tracte vexatori i cruel. Amb aquest espectacle es clourà aquesta edició de “Naufragi grec en una nit d’estiu”.

Teatre Gas

També avui, dissabte 9 de juny, a les 21 hores, al Club Pollença, Neus Marí i Curro Viera interpretaran l’obra de teatre de petit format GAS, de la qual són autors i actors.
Segons Viera i Marí, “GAS sorgeix de la necessitat d’apoderar-se del pet i de tot el que implica. Reivindicar la pròpia existència fins a límits inimaginables”.
Es farà servir el sistema de taquilla inversa.

PUBLICITAT

Mercadet Cos Oberts

Diumenge 10 de juny, entre les 10 i les 16 hores, al convent dels Sagrats Cors de Pollença, hi haurà un mercadet solidari amb la Fundació Cors Oberts.

Teatre familiar: Acorde

També diumenge 10 de juny, a les 18 hores, a la plaça Miquel Capllonch, la companyia Sebas posarà en escena Acorde, un espectacle íntim que agradarà a tota la família.
Acorde és una proposta propera al teatre d’objectes, en què andròmines, ferralla electrònica i objectes diversos cobren vida per mitjà del circ i de l’antic teatre de barraca; un muntatge transparent que, amb poca cosa, fan molt.
El personatge que condueix la història, un amfitrió divertit, obre les portes del seu univers, en el qual la imaginació i humor són sempre presents, i el joc es converteix en proesa i absurd.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT