NASCUT AMB EL PUNT iNFORMATIU: TOMEU VILALLONGA VALLS

1532
Tomeu Villalonga Valls ha crescut amb el PUNT iNFORMATIU.

Aquells infants que nasqueren amb el PUNT iNFORMATIU (PiP) són ara joves a punt de complir 21 anys i veuen la revista com la cosa més normal del món, perquè han crescut amb ella, però sobretot són la generació que viu en primera persona els canvis motivats per les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).
Puntual a la cita, Tomeu Villalonga Valls va arribar a l’oficina amb el volum corresponent a l’any 1995/96 de PUNT iNFORMATIU, satisfet de veure el seu nom a l’Agenda, aquest espai que, des del número 0, recull entre altra informació el moviment demogràfic del municipi de Pollença. Un volum en què surt dues vegades, ja que, curiosament, quan tenia un anyet va ser el model del cartell de la Fira.
De natural simpàtic, Tomeu és un jove amable, decidit i amb les idees clares.

– Quin dia vares néixer?
Vaig néixer el 2 de setembre de l’any 1995.

– Potser és un poc filosòfic, però qui ets?
Uff… no sé… som una persona extravertida i solidària, que intent ajudar els que tenc devora, i activa.

– Ara mateix, què fas?
Ara mateix, faig feina amb ma mare a la fàbrica de Gelats Valls, al polígon industrial. En aquests moments, estic engrescat juntament amb ma mare experimentant nous sabors, noves textures… per anar més enllà del gelat clàssic de tota la vida.

PUBLICITAT

– Quines són les teves aficions?
La música. Ara mateix, la música ocupa tot el meu temps lliure. Toc el baix i form part de la banda Das de Santa Margalida. Per arribar fins aquí, he de dir que molta gent m’ha ajudat, he après de molts músics…

– T’interessa estar informat sobre el teu poble?
Ara mateix com que ens ha tocat de prop amb les noves concessions del quiosc de Gelats Valls del Port, he seguit l’actualitat del poble. Tot i que, en general, som una persona curiosa i m’interessa la política, internacional més que res, però també la local i, ara mateix, la nacional també… amb tot el que passa.
Malauradament crec que la gent no s’interessa per la política i això és el pitjor que pot passar: no estar informats!

– Com t’informes?
A través dels diaris on-line. Al mòbil, m’he baixat algunes aplicacions dels principals diaris, perquè no puc comprar els diaris cada dia i també, perquè m’agrada tant dormir que m’aixec just per arribar puntual a la feina… A la televisió, vaig més alerta, perquè s’ha de contrastar el que diuen i, en general, mir alguns debats i poca cosa més.
Una població informada i activa és l’única manera, perquè els de sempre no se’n surtin amb la seva. Ara mateix, a Pollença, m’agrada que l’equip de govern reaccioni davant les crítiques que van sorgint, aquesta reciprocitat entre govern i ciutadania està molt bé.

– Quin tipus de notícies t’interessen?
Com et dia, m’interessa la política internacional i ara, pel moment, també la nacional. M’interessa estar informat sobre política. En canvi, per a la música, m’estim més You Tube, a través d’aquesta plataforma escolt molta música. També escolt la Ràdio, que m’ajuda a descobrir nous grups. Ara mateix, el programa El Sótano de Ràdio 3 és molt interessant, com també ho són Vincent i Nicolàs quan van a Ràdio Pollença.

– Ets una persona activa a les xarxes socials?
No. Només tenc Facebook i perquè m’agrada tenir contacte amb gent que he conegut amb la qual, si no fos a través d’aquest canal, no hi podria tenir contacte. Del Facebook, està bé també, perquè te pots subscriure i així estàs informat. Però sobretot m’agrada més la part social. De fet, si m’etiqueten a fotos em fa gràcia, encara que, a mi, no se m’ocorreria mai penjar una foto!
De fet, tenc una mica de fòbia a tot això, motiu pel qual no tenc ni Twiter ni Instagram ni…

– Per acabar, ara fa 21 anys, molts municipis de Mallorca tenien una revista, una ràdio i, fins i tot, una televisió. A Pollença, no hi havia res. El PiP va obrir la porta a la informació més propera al ciutadà, a un tipus d’informació sobre la qual ni la premsa escrita ni altres mitjans se’n solen fer ressò. Els darrers anys el panorama informatiu ha canviat molt, sobretot arran de la irrupció de les noves tecnologies de la comunicació i la informació. Creus que Pollença està ben representada a través dels mitjans de comunicació?
Està bé que hi hagi un diari i la ràdio, perquè tant un com l’altre mitjà estan bastant ben valorats. Pel que fa a les xarxes socials, no ho consider periodisme; es donen pals i això està bé, però no hi ha rigor ni objectivitat, en general són descaradament partidistes. El PiP, i ara amb el digital també, i Ràdio Pollença és una altra cosa; te’n pots fiar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT