NADAL ÉS TEATRE, ARQUEOLOGIA, MERCADET, CLARA HAMMERL, CONCERT…

7

Divendres 15

Fuita i martiri de Sant Andreu Milà

Avui, divendres 15 de desembre, a les 20’30 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, arriba l’excel·lent adaptació teatral de la novel·la de Miquel Àngel Riera, Fuita i martiri de Sant Andreu Milà, també coneguda com Andreu Milà.
Dirigits per Frederic Roda, Joan Gomila exerceix de narrador extern, mentre que el jove Sebastià Adrover dóna vida a Andreu Milà, el protagonista de la novel·la de Riera, en un dels primers textos que s’allunyen del cicle que l’autor manacorí dedicà a la vivència de la guerra civil i la postguerra.
Andreu Milà repassa la seva vida, una vida marcada per les desgràcies patides per una ànima d’extraordinària bellesa. En primeríssima persona, Andreu Milà fa un acte de contrició durant les hores posteriors a l’accident de trànsit que ha patit amb altres delinqüents, mentre escapaven després d’haver comès un robatori,
Amb el preciós llenguatge literari de Miquel Àngel Riera i un fort contingut psicològic, llegir Fuita i martiri de Sant Andreu Milà és més que recomanable. Anar a veure la posada en escena de la companyia La Fornal és imprescindible; i, a més a més, l’entrada és gratuïta.

Dissabte 16

Visita guiada a la nova Sala d’Arqueologia

Demà, dissabte 16 de desembre, a les 10 hores, al Museu de Pollença, es farà la primera visita guiada a la nova Sala d’Arqueologia. Posteriorment, a les 11’30 hores, els participants es desplaçaran fins a les coves de l’Alzinaret de Sant Vicenç per visitar amb guia la necròpoli. Aquesta activitat forma part dels actes programats amb motiu de la inauguració de la Sala d’Arqueologia del Museu de Pollença que, oficialment, obrirà el 19 de desembre.
El capvespre de divendres 22 de desembre, es repetirà una visita guiada per la nova Sala d’Arqueologia i per la necròpoli de l’Alzinaret.
Tant en un cas com en l’altre, es tracta de visites destinades a un públic familiar. Per a qualsevol aclariment, us podeu posar en contacte amb el Museu de Pollença a través del telèfon 971531166.

PUBLICITAT

Mercadet de Nadal

Demà, dissabte 16 de desembre des de les 16 hores fins a les 20’30 hores i demà passat, diumenge 17 de desembre des de les 10 fins a les 14 hores, al Claustre de Sant Domingo, l’associació de comerciants Comerç Pollença celebra el tradicional Mercadet de Nadal. Els assistents podran trobar gran diversitat de productes del comerç pollencí a preus rebaixats. Com a novetat enguany es farà una degustació de cafè, entre les 17 i les 19 hores del dissabte. La nota musical la posarà el grup “Julie i Pep Toni” que actuaran a partir de les 18 hores. A més d’això, hi haurà castells inflables per als més petits. Finalment, el diumenge matí actuarà el grup de ball de pagès Aires de la Cala.

Bust de Clara Hammerl

Fa mesos que l’artista pollencina Georgina Gamundí treballa modelant el bust de Clara Hammerl, o sigui el monument que tant es mereix qui fou puntal de l’escola i de la caixa de Colonya. Finalment, aquest bust serà instal·lat al carrer de l’Ombra, entre la placeta Martorell i la plaça dels Seglars, un enclavament cèntric i molt transitat tant per locals com per visitants. Es destaparà a les 11’30 hores, amb unes paraules per part dels representants de l’Ajuntament i del Consell, així com també de l’escultora. Acte seguit, el Cor de Pollença interpretarà dues peces populars.
La festeta continuarà amb un itinerari per alguns de espais de Pollença vinculats amb la prussiana esposa de Guillem Cifre de Colonya, amb qui compartí projecte de vida i projecte de modernització del poble a partir dels pilars de l’educació i de l’estalvi. El recorregut començarà a les 12 hores, a la Seu de Colonya Caixa Pollença, a la plaça Major. Continuarà a l’Escola de Música, construïda expressament per acollir l’Escola de Colonya. I acabarà a l’actual Casal de les Germanes dels Sagrats Cors, casa pairal dels Cifre de Colonya a Pollença, on varen viure Clara i Guillem amb els seus fills durant una bona etapa.
Al llarg de l’itinerari, hi haurà parlaments diversos per part del president i de la vice presidenta de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, Josep Cifre i Joana Colom, però també del col·lectiu feminista l’Aurora de Pollença, Francesca Palou “Paiaia”. A més a més, hi intervindran la germana dels Sagrats Cors, Sor Alícia Juan, i el Doctor en Història, Pere Salas.

Diumenge 17

Art Vocal Ensemble, Ensalades

Per acabar, diumenge 17 de desembre, a les 20 hores, a l’església de Monti-Sion, Art Vocal Ensemble cantarà tres de les Ensalades recopilades pel mestre Mateu Fletxa, el Vell de Flecha.
Acompanyats d’un Quintet de vent composat per Enrique Sánchez (flauta), Cyril Pouillet, (corneta), Toni Aznar (sacabutx), Josep Tatay(baixonet) i Pere Caselles (baixó); d’un percussionista, Lluís Segura, i d’una narradora, Sabela Oliver, tots ells dirigits per Llorenç Gelabert, interpretaran “La Negrina”, “La Guerra” i “El Jubilate”.
Vinculades amb el cicle de Nadal pel que fa a la temàtica, les ensalades són una mescla de cançons, algunes d’elles populars i conegudes, enllaçades per altres textos musicals que serveixen denexe d’unió, varietat d’idiomes, de versos i metres diferents i ritmes també diversos. En la part compositiva, usen diferents procediments: tutti, solo, duo o contrapunt pera les parts més narratives, majoritàriament homòfon per a les cançons intercalades en la narració.
Contenen històries explicades amb un llenguatge simple posant en escena a diferents personatges de la lírica tradicional, com a pastors, i de la història sagrada centrada en els successos de Nadal: la Mare de Déu, Jesús, etc. Acaben ambuna màxima en llatí, que il·lustra la moral de la història.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT