MÚSIQUES A MALLORCA D’U CAMP DE L’OCA, FINALISTA ALS PREMIS BONET DE SANT PERE

226

Francesca Palou, U camp de l’oca

El recopilatori Músiques a Mallorca. Gloses, xeremies, tonades, cançons tradicionals… editat per l’Associació Cultural “U camp de l’oca” de Pollença, ha resultat finalista als premis Ciutat de Palma,  organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma que es lliuren cada any per Sant Sebastià. El jurat ha atorgat una menció especial del premi “Bonet de Sant Pere” a aquest conjunt que U camp de l’Oca va editar amb motiu del seu desè aniversari pel gener del 2020. 

Aquest treball es va presentar per diferents escenaris de Mallorca (Pollença, Artà, Alcúdia, sa Pobla, Manacor, Muro, Palma), presentacions que així mateix comptaren amb la participació de les persones que col·laboraren en aquest projecte i que en el seu moment s’aveniren a enregistrar les cançons, músiques i tonades que s’hi recopilen.

“Músiques a Mallorca” és un recull que comprèn quatre CD’s amb les aportacions de músics i cantaires i un llibret amb reflexions de diferents musicòlegs, activistes culturals, músics, poetes… 

PUBLICITAT

Al llarg d’aquests ja onze anys, “U camp de l’oca” ha organitzat tallers de gloses i ximbomba per Sant Antoni, mostres de xeremies, cançons, gloses, i tonades, tallers de tir de fona, de confecció de ximbombes… Però l’objectiu principal de l’Associació va ser enregistrar música tradicional amb la finalitat de servar aquest patrimoni i donar-li difussió. Per això, anys enrera es van editar altres CD’s dedicats a alguns dels cantadors més populars de Pollença com el de na Margalida d’en Ramis: “Amor de pagesia”; el de n’Esteve Peric: “Tonades, gloses i cançons” i el de Toni “Gall” i altres glosadors pollencins: “Tonades, gloses de Sant Antoni”. Aquesta tasca ha estat possible gràcies a la col·laboració amb altres associacions, entitats i institucions.

“Músiques a Mallorca” i tota la tasca d’U camp de l’Oca és un testimoni i un reconeixement als nostres avantpassats, que han sabut servar la tradició i ens han trasmès les nostres arrels. Aquest disc es ven a la Papereria Tot Útil de Pollença.

Premi Bonet de Sant Pere de Música 2021

El Premi Bonet de Sant Pere de Música d’aquest 2021 va ser pel treball Paradís de Joana Gomila Sansó i Laia Vallès. El jurat en va valorar la seva excel·lent qualitat artística, la creativitat, la interpretació i l’orquestració.

A més de la pollencina associació cultural “U camp de l’oca”, el jurat va El jurado va fer dues mencions especials per a la Missa del descreure de Miquel Brunet i Nuredduna de Magí Garcias.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT