“MON PARE ME DEIA: SI SURTS DE DAMA, BALLARÉ AMB TU I HO FARÀ”

2227
Aina Cladera Rosselló serà la Dama dels Cossiers de 2022.

Qui serà Dama dels Cossiers l’any 2022, Aina Cladera Rosselló, té una història particular ben vinculada en aquesta dansa.

De fet, entre altres raons, Aina tenia moltes ganes de sortir Dama, perquè “mon pare [el metge pollencí Martí Cladera] sempre me deia: Si surts Dama ballaré amb tu, i ho farà. Me fa molta il·lusió, perquè, de nina, em contava la història dels Cossiers, de la seva recuperació, que el primer any que tornaren ballar ell tenia 14 anys i ja va ballar-los…”

A més del pare, “també el meu cosí, Miquel Rosselló, és Cossier i, encara que no n’hem parlat, esper que també balli amb mi l’any que ve”, ha afegit Aina.

Per altra banda, Aina recorda també que “de nina, el dissabte de la Patrona, anava a dormir a ca la meva padrina. Els meus pares sortien i jo quedava allà. El matí ens aixecàvem per sentir l’Alborada i després anava a l’Ofici amb la Padrina. A mi, m’encantava veure ballar els Cossiers i pensava que un dia els ballaria”.

PUBLICITAT

El 27 de juny, se va celebrar el sorteig per elegir la Dama de 2022, l’any passat no es va fer per mor de la covid-19. Ella era a Barcelona, on cursa estudis de Dret. Era la segona vegada que es presentava, “només tenia dos paperets dins la bossa”, diu, “i vaig ser l’elegida”, diu.

Com no podia ser d’altra manera, a la primera persona que va telefonar, va ser a son pare i “no s’ho creia!”

Fins avui no ha arribat a Pollença i, per tant, encara no ha anat a cap dels assajos que, aquest 2021 i per raons de seguretat sanitària, se celebren a porta tancada. Així que “avui me posaran al dia”, ha afirmat tota riallera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT