MOLTA ACTIVITAT CULTURAL A POLLENÇA… TOT I LA PLUJA

97

Pareix que el més complicat, meteorologicament parlant, ja ha passat. Però tot i que demà i diumenge no hi ha cap tipus d’alerta activada, encara es preveuen pluges de menor intensitat. Per aquest motiu el gran nombre d’activitats que hi havia programades per aquest cap de setmana a Pollença, especialment les que són a l’aire lliure, estan pendents de confirmació. Hi ha moltes coses i de moment l’única activitat que s’ha suspès oficialment és l’excursió de Punt Jove. Sigui com sigui, tot això és el que hi ha programat:

Teatre de barra

Avui, divendres 19 d’octubre, a partir de les 20’30 hores, a La Birreria, el Jam Bar i l’Oh! Vermut, hi haurà Teatre de Barra. A cada un d’aquests llocs, es representarà una peça de teatre breu de la qual es faran diferents funcions a un preu de 3’50 euros, la qual cosa permet al públic veure una, dues o totes tres obres.

En aquesta ocasió, està previst que, a la Birreria, s’hi representi El cap de (la) poma; una obra escrita per Xisco Rosselló i dirigida per Pere Pau Sancho, una comèdia boja sobre aventures esporàdiques i no sempre satisfactòries que explica la història de dos amants, interpretats per Maria Rosselló i Frederic Bibiloni, que han quedat tancats en un bar i desperten abraçats. Cal recordar que el 2016, Maria Rosselló va guanyar el premi a millor actriu a la gala especial del Teatre de Barra “El millor de cada casa”.

PUBLICITAT

Al Jam Bar, s’hi podrà veure La vida sigue igual; una obra escrita per Pablo Valera, dirigida per Eder Mol i interpretada per Lina Mira i Toni de los Ángeles. Es tracta d’una peça de teatre agradable i divertida que reflexiona sobre les coses que feim aquí i en el cel.
I, finalment, a l’Oh! Vermut! es podrà tornar veure Urgències 24 hores a partir del text de Carme Castells dirigit per Luca Bonadei que s’endinsa en una qüestió de prejudicis masclistes en un servei d’urgència. Interpretada per Aina Cortès i Irina Soler, Urgències 24 hores posa de manifest que, en cas d’urgència, mai no se sap qui enviaran ni si tendrà la preparació idònia, ni tan sols si és la persona adequada.

Circ: Cikada

Aquest dissabte 20 d’octubre a les 11,30 del matí hi haurà circ a la plaça Miquel Capllonch al Port de Pollença. Es tracta de la representació Cikada, de la companyia Cikada Circus. A aquesta obra, dirigida a nins i nines majors de 6 anys, dos acròbates combinen de manera subtil el teatre visual i les acrobàcies més arriscades.

Cursa infantil

El mateix dissabte 20 de matí, a les 11,30, tindrà lloc a Cala Molins una de les curses del V Circuit de curses infantils Serra de Tramuntana, on participen nins i nines de tota l’illa. Les inscripcions es poden fer de manera gratuïta la web esportbasemallorca.net fins al dia abans, o el mateix dia de la cursa. Poden participar joves fins a 17 anys i les distancies variaran en funció de l’edat dels corredors entre els 150 i els 4.500 metres. Organitza la Direcció Insular de Patrimoni.

Trobada de baldufes

Una altra activitat per nins tindrà lloc el dissabte a partir de les 16,30 de l’horabaixa a Ca les Munnares, els joves de l’Associació Cap de Fibló han organitzat la 1a trobada de baldufes de Pollença. Per això, animen a tots els nins i nines de Pollença que s’acostin amb la seva baldufa per participar dels jocs populars i dels tallers. A més, per als que no tenguin baldufa, n’hi haurà moltes a disposició dels assistents i també se’n vendran. Per descomptat, els artistes de Cap de Fibló, també faran espectaculars demostracions. Tota l’activitat és gratuïta.

Bunyols, vi dolç i serenates

Demà, dissabte 20 d’octubre, a partir de les 18 hores, a la plaça Major, hi haurà bunyols i una copeta de vi dolç per a qui s’hi apropi. Els beneficis de la venda dels bunyols seran per al Puig.

A més de bunyols, també hi haurà serenates, cançons típiques de la revetla de les Verges, que un any més cantaran un grup de cantaires pollencins acompanyats del grup musical Corda Amarada. Després de cantar a la Residència i a la plaça Major, cantants i músics voltaran per dins el poble.

Diada de Cala Murta

Demà, dissabte 20, en acabar la Missa Vespertina de la Parròquia, vora el seu sepulcre de Miquel Costa i Llobera, Antònia Bauçà Plomer recitarà “Epitafi”. D’aquesta manera, començarà la Diada de Cala Murta.

I demà passat, diumenge 21, hi haurà la Diada de Cala Murta. A les 11’30 hores, es dirà Missa durant la qual es cantaran els “Goigs” (Dolç-Capó, 1944) a la Verge de Formentor de la capella. Cantarà, com altres vegades, el Cor de Colonya.

A les 12’30, vora el Monument a Costa, començarà el Recital Poètic, tot just després de presentar la revista Cala Murta, número 39. A més a més, es retrà homenatge a l’escultor Francesc Aguiló Forteza, recentment traspassat, i al poeta Josep Ma. Llompart en el 25 aniversari del seu òbit.

A les 14 hores, en el Campament major, dinar de companyonia: arròs brut i bunyols “de les Verges” i a la sobretaula, ball de bot per l’agrupació pollencina Aires de la Cala.
Finalment, devers les 17 hores, s’acabarà la festa.

Bunyolada musical

Diumenge 21 d’octubre, a les 19 hores, al Local Social de l’Associació de Veïns del Port de Pollença, hi haurà bunyolada amenitzada pel grup Añoranza. Aquest acte és exclusiu per als socis.

Opera

El diumenge 21 a les 19:00, els amants de la música clàssica i l’opera, podran gaudir de l’actuació d’un duet líric a l’església del Port de Pollença. La veu la posarà el tenor Antoni Lliteres, que anirà acompanyat al piano per Joan Ciria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT