MOCIONS I PROPOSTES DE L’OPOSICIÓ PER AFRONTAR EL PROBLEMA DE LES AIGÜES FECALS AL MOLL

541

Junts Avançam i Podem Pollença, grups a l’oposició amb 5 i 1 regidors respectivament, han presentat diverses propostes a l’Ajuntament per afrontar d’una manera global i definitiva el problema dels abocaments d’aigües fecals a les platges del Port de Pollença.

Podem Pollença va informar la setmana passada que ha fet arribar al consistori una proposta perquè s’elabori un Pla Director del Clavegueram. Segons explica aquesta formació es tracta d’una eina ja s’ha posat en marxa a municipis de Catalunya i que consistiria en cartografiar íntegrament la xarxa de clavegueram i pluvials, analitzar l’estat de totes les canonades, les bombes, emissaris, etc. Aquesta feina calculen que suposaria una inversió que de devers 100.000 euros i l’execució duraria poc més d’un any.

Per la seva banda, Junta Avançam ha registrat a l’Ajuntament una moció per al proper ple per “abordar la solució definitiva a la problemàtica dels abocaments constants a la badia de Pollença”. A la moció reconeixen que cap consistori ha sabut resoldre de forma convenient el problema d’una xarxa de clavegueram que no té el funcionament ni la capacitat adequada, amb unes pluvials no sempre ben separades i amb torrentets que contribueixen a complicar la cosa, provocant aigües estancades i filtracions d’aigües fecals. Un problema que crea alarma social i que afecta “no només a la vida marina i a l’entorn marí, sinó també a les activitats d’oci, esportives, socials i econòmiques del municipi”.

Per aquests motius Junts demanarà la creació projecte de sanejament integral del Moll de Pollença per a la totalitat de xarxa d’aigües fecals i un projecte de conduccions de les aigües pluvialsi dels torrents que travessen el Moll. A més demanen la difusió completa de les analítiques que es realitzin amb les ubicacions, protocols, dates i hores, especialment de les realitzades per l’Ajuntament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT