MICHAEL PIETRONI, CONVERSA -TERTÚLIA I EXPOSICIÓ SOBRE MAPES I CARTES DE NAVEGACIÓ

582
L'exposició de mapes de la col·lecció Pietroni es pot veure a l'Ajuntament.
L'exposició de mapes de la col·lecció Pietroni es pot veure a l'Ajuntament.

Avui, dijous 18 de juny, a les 20 hores, a l’ajuntament de Pollença (entrada pel Calvari), el cirurgià anglès i resident a Pollença, Michael Pietroni, participarà en la conversa-tertúlia L’artista del mes que, regularment, organitza el Museu.

En aquesta ocasió, en comptes d’un artista, el convidat és un col·leccionista molt vinculat al Museu de Pollença, Michael Pietroni, qui pel febrer de 2002 va cedir gratuïtament a l’Ajuntament un conjunt de mapes i cartes nàutiques de la seva col·lecció particular.

Durant aquesta tertúlia, es parlarà de mapes, de la representació del món, del col·leccionisme, de l’art dels cartògrafs i de tot allò que pugui sorgir en una conversa oberta amb els assistents.

Exposició mapes Pietroni

PUBLICITAT

Coincidint amb la tertúlia de L’artista del mes, es podrà visitar una part de la col·lecció cartogràfica que Michael Pietroni va donar a Pollença. Dels seixanta-sis mapes cedits, la mostra n’exposa un total de 35, agrupats en cinc seccions, que posen de relleu aspectes artístics, tècnics, político-militars i històrics característics de tota representació de l’espai. Així l’exposició s’organitza així una secció corresponent als “Segles XV i XVI: els primers cent anys de mapes impresos”; una secció dedicada a “La representació de la ciutat”, una tercera secció titulada “Menorca durant el segle XVIII”, una quarta secció que inclou “Mapes d’especial interès: històric, artístic i matemàtica –Mercator i l’Estensió de la Mediterrània-“, i finalment una cinquena secció sobre “Cartes i pirateria a la Mediterrània”.

El conjunt de la col·lecció de cartogràfica de Michael Pietroni té un gran valor històric, la major part dels quals representen, parcialment o totalment, les illes Balears, ja sigui en exclusiva o en el context del Mediterrani. Les seves dates extremes  van des del 1482, any de la impressió del mapa Hispania de Ptolomeu, fins el 1794, en què esta datat el mapa de John Armstrong titulat A correct map of the Island of Minorca.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT