MICHAEL L. MULLER, CANDIDAT D’UNIDES PODEM

229

– Quina motivació personal us ha empès a presentar-vos com a batle de Pollença?

Fa cinc anys que som dins el cercle de Podem Pollença i, quan vaig tornar de Barcelona, el passat mes de novembre o desembre, vàrem començar a parlar sobre què havíem de fer per les municipals. Entre en Jaume, n’Àngela, en Pau i jo que hem estat els més actius vàrem decidir fer primàries. Per això, però, hi ha d’haver un candidat i, després de xerrar-ne molt, vaig decidir assumir representar Podem a Pollença.

Tot i amb això he de dir que hem tengut negociacions amb Junts i, si haguessin anat bé, hauria estat candidat, però no a la batlia. Al final, no hi va haver acord, però sí que hi ha bona relació.

PUBLICITAT

Tenim ganes d’aportar la nostra feina a l’Ajuntament i creiem que ara és un bon moment, perquè el cercle de Podem a Pollença fa cinc anys que hi és, cert és que hem tengut alts i baixos, però hi som. I també és veritat que aquests anys passats, molts de nosaltres estudiàvem i no teníem disponibilitat. Llavors el fet de no tenir representació és un problema per al partit, però també per a la gent del poble que no té accés a un determinat tipus d’informació.

– Com valorau els membres de la vostra candidatura?

Molt positivament. De fet, consider que ser joves no és un handicap, sinó una cosa positiva, perquè demostram tenir visió crítica, empemta i, a més a més, no duim cap motxila, no devem favors a ningú.

Per altra banda, som persones molt diverses. De fet, primer s’ha fet el programa i després hem anat a cercar la gent que aquell projecte l’il·lusionava, no a l’inrevés. D’aquesta manera, Unides Podem a Pollença té perfils molt diversos.

– Quins són els tres punts més importants del vostre programa?

L’habitatge, crear més habitatge social protegit. La joventut, però no com a obligació de mirar per als joves, sinó de ser joves i decidir per a nosaltres mateixos, no d’una manera egoista, pensant amb tothom, però també amb nosaltres. I l’educació, sempre dins les competències que té un ajuntament. En aquest sentit, volem que Pollença sigui ciutat educadora com només ho són tres municipis de Mallorca (Algaida, Binissalem i Palma) i que prepara els infants per a la participació ciutadana.

Llavors, també tenim especial preferència per a benestar social, una àrea en què ens sentiríem còmodes, perquè professionalment i personal és allò que conec i, a més, perquè és una àrea potent que cal desenvolupar més.

– A l’hora de fer pactes, quines són les línies vermelles que no estau disposats a creuar?

Tenim clar que hi ha un bloc de dretes i un d’esquerres, i sabem perfectament on està cadascú, però allò important, la línia vermella, és el programa, no les persones. Per exemple, si nosaltres proposam dos casals de joves, un al Port i l’altre a Pollença, l’important és que es facin, no qui els fa.

– Amb qui pactaríeu i amb qui no?

No diré mai amb aquest partit no hi pactaré, entre altres raons, perquè a nivell municipal les competències són les que són i es poden arribar a acords amb tots els grups.

– Per quina raó us haurien de votar a vosaltres i no als altres partits?

Perquè mai no hem governat i perquè tenim ganes de canviar la política. Per això, jo vull demanar als pollencins que s’atreveixin a votar-nos i, si d’aquí quatre anys creuen que no ho hem fet bé, que no ens tornin votar.

Som una candidatura jove, transversal, amb moltes ganes, que sentim passió i convicció per la política.

– Quants regidors creis que traureu?

Un i ho dic amb molta prudència, perquè fins al 26 de maig a vespre no ho sabrem, però si l’aconseguim, estarem molt contents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT