MÈXIC A LA VI EDICIÓ DE LA SETMANA D’ARQUITECTURA

35

Els dies 10, 11 i 12 d’agost, a les 20’30 hores, al Club Pollença celebraran la VI edició de la Setmana d’Arquitectura que, enguany, està dedicada a Mèxic.

Demà, dissabte 10 d’agost, a les 20’30 hores, l’arquitecta Gabriela Carrillo inaugurarà la Setmana d’Arquitectura de 2019. Gabriela Carrillo és una arquitecta mexicana, sòcia del Taller Mauricio Rocha + Gabriela Carrillo, un obrador premiat per projectes com el Museu del Cine, el Centro Académico y Cultural de San Pablo, la Escuela de Artes Plásticas de Oaxaca, entre molts altres. El Taller Mauricio Rocha + Gabriela Carrillo propugna el treball en equip, col·laboratiu i amb una organització horitzontal, tant en les funcions com a les idees. La intenció dels dos arquitectes és crear una arquitectura contemporània, sensible tant al context com al medi ambient, sempre pendents del cost, l’entorn, la tipologia i l’usuari.

Aquest mateix dia 10 d’agost, en què s’iniciarà la Setmana d’Arquitectura i Disseny, la també arquitecta Carme Pinós dissertarà sobre arquitectura i Mèxic.

Dia 11 d’agost, serà el torn de Rozana Montiel, l’arquitecta mexicana fundadora de Rozana Montiel – Estudio de Arquitectura, on treball en disseny arquitectònic, art i urbanisme. Montiel ha guanyat diversos premis tant a nivell nacional com internacional com el Emerging Voices de 2016 que li concedí The Architectural League de Nova York o AR Awards for Emerging Architectura (Londres) pel projecte “Vacío Circular”, entre altres. Els seu camp d’investigació involucra l’experimentació arquitectònica basada a la re-conceptualització artística de l’espai i domini públic. Respecte al tema del gènere, Rozana Montiel sosté que la diferència entre homes i dones s’ha d’aprofitar per usar els avantatges de ser dona.

PUBLICITAT

Rozana Montiel compartirà vetlada amb la també arquitecta mexicana Tatiana Bilbao, una arquitecta preocupada per l’habitatge assequible que comparteixen molts dels seus col·legues a Mèxic. Néta de l’arquitecte basc Tomàs Bilbao, que va haver d’emigrar a Mèxic durant el franquisme, Tatiana Bilbao ha rebut reconeixements com el Premio Global de Arquitectura Sostenible, el premi Kunstpreis de Berlin o Architizer Impact Award, entre altres.

Finalment, el diumenge 12 d’agost, les quatre arquitectes participaran en un col·loqui, que moderarà la també arquitecta Catalina Salvà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT