EL METGE POLLENCÍ JOAN LLOBERA, PREMI RAMON LLULL 2019

351

El Govern de les illes Balears, després del Consell de Govern del passat 15 de febrer, va aprovar concedir un dels premis Ramon Llull de 2019 al metge pollencí Joan Llobera Cànaves “Morou”.

Doctor en medicina (2001), Joan Llobera Cànaves compta amb una àmplia formació complementària a l’àmbit de la medicina preventiva i la salut pública. De fet, és tècnic de salut pública de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Balears des de 1987. A més a més, ha exercit a l’atenció primària amb funcions docents i de suport tècnic a la gestió i la investigació.

Té una extensa experiència docent a escoles de salut i estudis universitaris de grau, màster i doctorat, i va ser un dels impulsors de la implantació dels estudis de medicina a la Universitat de les illes Balears.

El 1992 fou nomenat responsable de la Unitat d’Investigació d’Atenció Primària, tasca que continua exercint actualment. Com a investigador, ha tengut un paper important en l’impuls de nous instruments d’investigació sanitària (instituts, xarxes, etc.) i ha participat en nombrosos projectes públics competitius de l’Institut de Salut Carles III, especialment a les àrees d’atenció al pacient avançat, activitats preventives i investigació en serveis. És l’investigador principal de diversos grups d’investigació.

PUBLICITAT

Ha publica un centenar de treballs a revistes especialitzades, a més d’articles, llibres, informes tècnics i guies clíniques. Així mateix, és membre de diferents comitès editorials de publicacions científiques i ha estat ponent en multitud de congressos i conferències. També és acadèmic de la Real Acadèmia de Medicina de les illes Balears des de 2012.

Els premis Ramon Llull tenen per objectiu honorar i distingir aquelles persones o entitats que han destacat en àmbits tan diversos com la cultura, l’esport, la sanitat, l’empresa… a les illes Balears. L’acte de lliurament dels premis Ramon Llull tendrà lloc el 28 de febrer, dins els actes amb motiu de la Diada de les illes Balears (1 de març).

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT