METEOROLOGIA ADVERSA I PROBLEMES DE SALUT, MARQUEN LA CLAUSURA DEL FESTIVAL

503

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat l’alerta groga per risc de tempestes, que poden ser puntualment fortes i acompanyades de calabruix i, fins i tot, fortes ràfegues de vent, entre les 8 i les 18 hores de demà, dissabte 29 d’agost.

A aquesta dificultat meteorològica, s’ha afegit un contratemps relacionat amb “inesperats i seriosos problemes de salut” a la família del director de l’orquestra de cambra Il Giardino Armonico, Giovanni Antonini, qui no podrà intervenir en el concert de clausura del Festival de Música de Pollença, programat per demà dissabte 29 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo.

En qualsevol cas, el concert d’Il Giardino Armonico es manté amb la formació instrumental i adaptacions al programa.

Degut a les previsions meteorològiques, s’ha valorat la possibilitat de traslladar el concert d’Il Giardino Armonico a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels. De moment, s’ha optat per deixar-la com a últim recurs. En cap cas, s’han plantejat cancel·lar-lo.

PUBLICITAT

Les restriccions sanitàries en un espai de culte com la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels pot haver estat un escull per traslladar el concert d’Il Giardino Armonico en un espai a cobri. En aquest sentit, l’Ajuntament mirava que es consideràs que l’ús del temple parroquial era per a una activitat cultural, no relacionada amb l’activitat religiosa.

Per altra banda, s’hi afegeix la possibilitat de no poder acollir totes les localitats venudes, ja que el Festival es clausurarà amb el cartell d’entrades exhaurides.

Un recorregut venecià amb Il Giardino Armonico

La musicòloga i escriptora Bàrbara Duran Bordoy titula les notes al programa del darrer concert del Festival de 2020 com a “Viatge a Venècia” i, a l’hora que detalla el repertori escollit per Il Giardino Armònico, destaca aquell moment en què “les tècniques renaixentistes han passat de moda i la nova música del barroc, l’stile moderno, ha fet acte de presència”. Així que, de Castello a Vivaldi, el públic tendrà la possibilitat, a pesar de les modificacions derivades per l’absència del director, de fer un recorregut sensorial per aquella Venècia brillant.

Il Giardino Armonico obrirà el concert amb peces de Dario Castello, Tarquinio Merula, Luigi Rossi, Tomaso Albinoni i Antonio Vivaldi, per continuar, després d’una pausa tècnica, amb peces de Pietro Marchitelli, Dario Castello i Antonio Vivaldi.

Degut a la situació sanitària, el concert amb què es tancarà el Festival de 2020 anirà a càrrec d’una versió reduïda de l’orquestra de cambra Il Giardino Armònico formada pels violins, Stefano Barneschi i Marco Bianchi; el violoncel, Marcello Scandelli; el clavicèmbal, Riccardo Doni, i la tiorba, Michele Pasotti.

Cancel·lat el circ

Per raons meteorològiques, l’espectacle de circ Espera que la companyia eia havia de representar demà dissabte 29 d’agost, a les 19 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença queda cancel·lada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT