MÉS QUE ATAPEÏT CAP DE SETMANA

79

El dia és gris, però el cap de setmana es presenta intens amb una més que atapeïda agenda per anar fent durant el divendres, el dissabte i el diumenge. I és que entre avui, 18 de maig i diumenge, 20 de maig, coincidiran els actes amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Festival de Teresetes, el Cabaret de Primavera i moltes més cosetes que tot seguit us detallam.

Visites guiades i tango en el Dia Internacional dels Museus

Avui, divendres 18 de maig, a les 17 hores i a les 18 hores, hi haurà visites guiades i tango al Museu, una activitat que es realitza cada dissabte del mes de maig i que aquest cap de setmana s’intensifica amb motiu del Dia Internacional dels Museus.
De fet, demà, dissabte 19 de maig, a més de les visites guiades i tango de les 10’30 hores i de les 12’30 hores, també se’n faran el capvespre: a les 17 hores i a les 18’30 hores.
Les visites guiades i tango acabaran dissabte vinent, dia 27 de maig, en l’horari habitual: les 10’30 hores i a les 12 hores.


Per assistir a aquestes visites guiades i tango, cal inscriure’s prèviament, ja que les places són limitades. Per reservar una plaça, podeu telefonar entre les 10 i les 14 hores, al 971531166 o bé enviar un correu electrònic a la següent adreça auxmuseu@ajpollenca.net

Festa de Primavera a benefici d’ABAIMAR

Avui, divendres 18 de maig, a partir de les 18 hores, al Centre d’Educació Infantil i Primària Port de Pollença, hi haurà Festa de Primavera.
Organitzada per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMIPA) del CEIP Port de Pollença, l’objectiu de la Festa Primavera és recollir fons a benefici de l’Associació Balear d’Infants amb Malalties Rares (ABAIMAR).

PUBLICITAT


Durant la festa, actuarà Lluís Gili, que farà cantar i ballar els assistents, i berenar per a tothom.
La festa serà el 18 de maig a les 18 hores al mateix col·legi. Hi haurà berenar per a tothom i l’actuació de Lluís Gili, que farà cantar i ballar a tots els assistents.

Alfons Martí presenta L’Odissea dels minorcans

Avui, divendres 18 de maig, a les 20 hores, a can Llobera, l’escriptor i opinador, Alfons Martí, presentarà el seu darrer llibre L’odissea dels minorcans, una obra que gira entorn a l’èpica història dels minorcans de Florida. I és que, quan Florida i Menorca caigueren a mans dels britànics l’any 1768, un influent doctor escocès aconseguí reclutar més de mil menorquins, un centenar d’italians i famílies gregues i mallorquines perquè el seguissin com a colons a la salvatge Florida, on veieren com els contractes eren una estafa i com foren tancats dins un camp de treballs forçats de plantació industrial.
Alfons Martí és autor d’altres llibres de viatges, assaigs i biografies.

Tres dies de Festival de Teresetes

El Festival Internacional de Teresetes arrenca avui al municipi de Pollença, on estan programats espectacles demà i demà passat.
Avui, divendres 18 de maig, a les 20’30 hores, al Club Pollença, la companyia La Mue/tte de França posarà en escena L’un dansl’autre (L’un dins l’altre), un espectacle sense text, de 50 minuts de durada i adreçat a un públic adult (a partir de 12 anys). Amb màscares, teresetes musicals i teresetes portada, L’un dansl’autre representa un home i una dona, una parella mixta, a casa seva. Durant la nit, els seus cossos combinats són portats als seus espais de somni amb els seus secrets, les seves petites transgressions i belles ambigüitats. Un dins l’altre, es reinventen les dimensions masculines i femenines, es mesclen i es barregen, en un univers visual i musical, entre politges i teresetes. Ella i ell, una recerca iniciàtica que desdibuixa els gèneres i apaga les convencions d’una societat binària.

Demà, dissabte 19 de maig, a les 18 hores, al Club Pollença, la companyia La Rous d’Andalusia donarà vida a La casa del abuelo, una obra en espanyol, de 50 minuts de durada i adreçada a un públic infantil (majors de 5 anys). Amb teresetes de mà i objectes, l’argument de La casa del abuelo gira entorn a la rutina del padrí que cada dia es renta a la mateixa hora, berena a la mateixa hora, passeja a la mateixa hora fins que un dia les cames decideixen deixar de caminar i, poc a poc, es va apagant. Quan se’n va per sempre, els que queden construeixen una casa molt a prop seu, perquè no se senti sol. Així continua la història: plàcidament, obrint i tancant calaixos, recordant amb afecte “a través de la màgia d’un escriptori”, el que va ser la seva vida.

Finalment, diumenge 20 de maig, a les 18 hores, al Saló Parroquial del Port de Pollença, la companyia TeátrPavlaSmída de Txèquia posarà en escena Pohádka z budíku (Una classe sobre el temps), un espectacle en espanyol, de 45 minuts de durada i per a un públic familiar (a partir de 4 anys). Amb actors i teresetes de fil, el professor Pablo tic Tiemponés imparteix una classe especial en què, mitjançant el conte de dos germans, Rapidito i Lentito, reflexionen sobre com tractar el temps a els nostres vides. La interacció amb el públic, l’escenografia i les teresetes són els eixos d’una obra plena de cançons i sentit de l’humor.
L’entrada a aquests tres espectacles del Festival de Teresetes que arriben a Pollença aquest cap de setmana, és gratuïta.

Més enllà d’aquests tres espectacles, durant la vintena edició del Festival de Teresetes, es podran veure fins a 20 espectacles internacionals, nacionals i locals d’estrena. I és que, des del 14 fins al 20 de maig, a diferents escenaris de 13 municipis de Mallorca com Alcúdia, Algaida, Bunyola, Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Palma, Porreres, la Pobla, les Salines i Sineu, a més de Pollença, arriba un any més el Festival Internacional de Teresetes.
Podeu accedir a tota la informació sobre el Festival Internacional de Teresetes a través de la webwww.festivalteresetesmallorca.com.

Itinerari guiat a l’Albufereta

Demà dissabte 19 de maig, entre les 10 i les 13 hores, el biòleg pollencí Pere Tomàs farà un itinerari guiat a l’Albufereta de Pollença que duu per nom “Els ocells que van i vénen”.
L’itinerari, amb el qual celebraran el Dia Mundial de les Aus Migratòries, és gratuït, però cal inscriure’s prèviament a través del 971892250.

Xerrada-cafè a la Gola

Demà, dissabte 19 de maig, entre les 15’30 i les 16’30 hores, al Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, hi haurà una xerrada-cafè amb Lluís Parpal que parlarà sobre “L’òliba, conservació i amenaces”.

Cabaret de Primavera

Demà, dissabte 19 de maig, entre les 18 i les 21 hores, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà Cabaret de Primavera amb els Cap de Fibló que, aquest 2018, són una mica més grans i més coneguts per al públic pollencí.


Per segon any consecutiu, els artistes de Cap de Fibló transformaran “el Claustre en un circ popular”. Per això, hi haurà “una fusió de música, teatre, malabars i acrobàcies aèries, tot cosit amb el fil de la improvisació”. Durant l’horabaixa de dissabte, per dins el Claustre, “els personatges més extravagants faran la seva aparició sense demanar permís”.
El Cabaret de Primavera està adreçat a públic de totes les edats, “pares, mares, nins i nines, padrins i padrines, fadrins i fadrines, caragols i peixos, sers d’altres planetes”, perquè, com avancen a la pàgina de Facebook de Cap de Fibló, “això serà una festa!”
Tal i com va passar l’any passat, hi haurà menjar i beguda de proximitat i a preus populars.

Assemblea de les Persones Majors del Port de Pollença

Demà, dissabte 19 de maig, a les 19’30 hores, al Local Social de l’Associació de Persones Majors del Port de Pollença (carrer Ponent, número 3), celebrarà Assemblea general ordinària de socis.

A les antenes d’Alfàbia amb l’AVVP

Diumenge, 20 de maig, l’Associació de Veïns i Veïnes de Pollença (AVVP) organitza una excursió a les antenes d’Alfàbia.
Es tracta d’una excursió de dificultat mitjana. Per participar-hi, cal inscripció prèvia. Si no us heu inscrit, podeu telefonar a Mateu (629635727) o a Tomeu (655815559) per si queden places.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT