MERCÈ SAMPIETRO POSA VEU A LÍTICA DE LUCIA PIETRELLI

129
Foto: Facebook Euroclàssics.

L’actriu catalana, Mercè Sampietro, posa veu a Lítica, la novel·la de l’escriptora italiana que viu a Mallorca i escriu en català, Lucia Pietrelli, que Euroclàssics ha convertit en un espectacle híbrid entre teatre, recital poètic i cançó catalana. Aquesta espectacle complet arriba al Claustre de Sant Domingo de Pollença, aquest diumenge 4 de juliol, a les 19 hores.

Les paraules de Pietrelli, adaptades per a l’ocasió per a la mateixa escriptora i poeta, ressonaran en la veu de l’actriu Sampietro, però també en la de la soprano Margarita Rodríguez, embolcallades adés i ara pel piano de M. Victòria Cortès. Les entrades a Lítica es poden comprar a través de ticket.ib.

Aquest espectacle dirigit per Toti Soler i produït per Francesc Blanco, compta amb el suport de la conselleria de Turisme del Govern de les illes Balears, entre altres institucions.

Lítica

Guanyadora del premi Lletra d’Or 2020, Lítica de Lucia Pietrelli tracta sobre tracta el trastorn de personalitat entre dues germanes. De fet, la narradora s’emmiralla en la seva germana gran a qui contempla com si fos un paisatge: creix a la seva ombra, però també a la seva llum, perquè l’altra té un secret i un munt de paraules que només li pertanyen a ella.

PUBLICITAT

Actriu de cinema, teatre, televisió i dobladora catalana, Mercè Sampietro ha estat vinculada des de sempre a l’escena, i la seva versatilitat li ha proporcionat èxits merescuts en el món de l’espectacle.

Entre el 2003 i el 2006 va presidir l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

El 1970 va debutar professionalment al teatre, mentre que la seva intervenció al film Gary Cooper, que estás en los cielos (1980), de Pilar Miró, li va donar una certa dimensió professional. De fet, amb aquesta pel·lícula, va iniciar una prolífica carrera al cinema i al teatre, així com també com a actriu de doblatge (ha estat la veu de Diane Keaton, Kim Basinger o Catherine Deneuve, entre d’altres). A la televisió, ha participat en diverses telesèries.

Lucia Pietrelli és una escriptora, poetessa i traductora italiana en català.
Va estudiar literatura entre Pisa, Madrid i Barcelona, i ara fa set anys que resideix a Mallorca. Ha publicat novel·la, llibres de poesia, ha traduït de l’italià al català i al castellà. Per les seves obres, ha rebut diversos premis literaris.

Fou l’encarregada d’elaborar i llegir el manifest de la Diada de Mallorca del 31 de desembre de 2014.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT