MEMORIAL DE SETMANA SANTA AMB TONI GOMILA AVUI AL CLUB

113

Diuen que avui vespre, hi ha partit de Champions de futbol, però tenc fe que els pollencins demostrarem una vegada més que aquí sabem valorar la cultura i, si fa uns anys, un vespre de futbol, omplírem el Saló d’Actes per veure l’actor manacorí a Peccatum, avui dimarts 16 d’abril, a les 20’30 hores, al mateix Club Pollença, farem quedar petites la platea i les noves grades per veure com Toni Gomila interpreta Memorial de Setmana Santa de Blai Bonet.

Memorial de Setmana Santa, en realitat, és el pregó que Blai Bonet va pronunciar l’any 1980, a la parròquia de Santanyí. Amb el vocabulari ric i l’estil punyent de l’escriptor santanyiner, el relat parteix dels fets bíblics de la Passió de Crist per, amb aquella manera tan particular de dir les coses, incidir en la realitat més propera, més quotidiana de Santanyí en particular i dels pobles en general. Aquests paral·lelismes entre els personatges bíblics i uns personatges propers, contemporanis, familiars… fan de Memorial de Setmana Santa una obra de rigorosa actualitat. I és que, gairebé quaranta anys després, la vigència del text és esfereïdora; ara que la farsa i l’escarni de les fake news s’han apoderat de la realitat en un món en mans dels poder fàctics.

La posada en escena de Memorial de Setmana Santa, que assumeix Toni Gomila sol damunt l’escenari, es completa amb la projecció d’uns dibuixos de Miquel Brunet, pintor contemporani de Blai Bonet, l’estil del qual recorda al català Josep Maria Sert, molt indicats al contingut de l’obra.

PUBLICITAT

 

Finalment, no es pot obviar que Memorial de Setmana Santa arriba en el moment més oportú de l’any, en plena setmana de Passió, entre el Diumenge del Ram i el Diumenge de Pasqua, just abans de la processó del Dijous Sant que aquí, a Pollença, destaca pels Quadres Plàstics i pel Divendres Sant, amb el Davallament tan estètic i tan sentit en aquestes contrades.

Memorial de Setmana Santa de Blai Bonet, representat per Toni Gomila, es posarà en escena avui, dimarts 16 d’abril, a les 20’30 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença. L’entrada és gratuïta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital