MATINES A SANT JORDI, 1963

180
Fotografia cedida per Catalina Oliver Vidal.

Quan el Pare Noel era cosa de les pel·lícules nord-americanes i el sopar de Nadal, cosa dels nouvinguts, els pollencins anaven a Matines la nit del 24 de desembre. Per això mateix, a diferents esglésies i oratoris del municipi, feien Matines. Un d’aquests espais, on cada any celebraven Matines era el petit oratori de Sant Jordi.

Aquesta antiga esglesiola forma part del convent de les monges de la Caritat, on, a més de residir-hi, les germanes de Sant Vicenç de Paül feien escola a moltes nines de Pollença. Llavors aquestes mateixes alumnes participaven, més o menys activament, als actes litúrgics i/o festius que tenien lloc al llarg del curs. Les Matines, per suposat, era un dels esdeveniments més destacats.

El Cant de l’Àngel, juntament amb el de la Sibil·la, és una de les peces clau de les Matines. La fotografia correspon al moment en què l’Àngel es prepara per donar la nova que l’infant Jesús és nat. Aquell 1963, Catalina Oliver Vidal va cantar l’Àngel, acompanyada per la Mare de Déu, Norma E. Salas Groskof, i tot un estol d’angelets.

De la imatge, s’han pogut identificar:

1.- L’Àngel és Catalina Oliver Vidal.
2.- La Mare de Déu és Norma E. Salas Groskof
3.- Margalida Nadal Plomer
4.- Margalida Cerdà
5.- Joana Vila Coll
6.- Maria Cladera
7.- Maria Payeras
8.- Maria Cifre Cànaves, de can Matas
9.- Rosa Llompart Payeras
10.- Margalida Català
11.- Joana Seguí
12.- Joana Provençal, “Pontarró”
13.- D. Bartomeu Albis, capellà
14.- L’Escolà Major de Sant Jordi
15.- Joan Vila Coll
16.- Miquel Oliver Bisbal
17.- ?

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT