MARIA ROTGER, PREMI A LA MILLOR CINEASTA DONA AL VEGAS MOVIE AWARDS

849
Maria Rotger en una fotografia identificativa del guardó rebut a Las Vegas.

La polifacètica pollencina Maria Rotger ha rebut el premi al mèrit com a Millor Cineasta Dona al festival de cinema Vegas Movie Awards dels Estats Units pel guió del curtmetratge La mujer no existe.

Maria Rotger explica que “estic escrivint molt i, aquests darrers mesos, la feina ha vengut recompensada amb alguns premis i reconeixements, sobretot pels dos curtmetratges centrals del nou espectacle de Disperses Radiofémina, que són La mujer no existe i Quiero ser diseñadora de moda“.
Com a guionista, “sempre don a la narrativa femenina el lloc que es mereix” assegura i avança que “seguint aquesta línia, he creat una sèrie de tv, n’estic acabant una altra, prepar un llargmetratge i, com a dramaturga, he escrit tres obres de teatre que també posen al centre la dona”.

No debades, en aquesta línia van els guions escrits per Maria que, recentment, han estat seleccionats i premiats en alguns dels festivals de cinema més prestigiosos de Los Angeles i internacionalment.

Vegas Movie Awards

Després de ser premiada al prestigiós festival de cinema de Las Vegas, Maria agraïa “aquest emocionant reconeixement i per les vostres inspiradores paraules: ‘Les dones tenen el poder de tractar certs temes d’una manera única i profundament sentida, sovint tocant aquella essència en el missatge que difícilment es pot destacar. Per això, tenim l’honor de rebre productes de Dones cineastes, però encara ens sentim més honrades de reconèixer el seu talent d’una manera totalment lliure i sincera”.

PUBLICITAT

La història de La mujer no existe, com totes les històries dels guions de Maria Rotger, “són reals”. I és que “la vida explicada és la vida real, la que imaginem o somiem” De fet, “moltes de les històries que ens trobem al llarg de les nostres vides representen les nostres pors i esperances. Escoltar és fonamental per créixer com a persones, gaudir de la vida i ser feliç”, assegura Rotger.

Maria Rotger considera que “si escoltem, som més savis, i estem més atents; així, vivim més intensament. A cada història, hi ha petites parts de la vida de cada oient. Vull que m’expliquin històries, i també vull crear-les”.

La mujer no existe

La mujer no existe és un curtmetratge escrit i dirigit per Maria Rotger qui també interpreta el paper de l’escriptora George Sand, l’acompanyen les actrius Mònica Fiol en el paper de la pedagoga Clara Hammerl i Marian Vilalta en el de la política Aurora Picornell. L’edició i el contrabaix que se sent com a banda sonora va a càrrec de Josep Sina. Tot plegat és una producció de la companyia Disperses.

La mujer no existe és guanyadora d’altres premis com a millor curt documental a la Rome International Movie Awards i al millor curt mobile a la IndieX Fest. A més a més, va ser finalista a la Independent Shorts Awards i semifinalista a la Indie Short Fest, així com també arrià a la selecció oficial de la Venice Film Award.

Radiofémina s’estrena a Santanyí

El mes de desembre, al Teatre de Santanyí, s’estrenarà el muntatge Radiofémina, “una proposta escènica que he escrit i dirigit per a la companyia Disperses, que combina teatre i cinema, amb la projeccció de cinc curmetratges”, comenta Maria Rotger.
La base temàtica de Radiofémina és la història del consultori radiofònic d’Elena Francis. L’objectiu d’aquesta creació artística és “plantejar la diferència entre la figura de Doña Elena i les actuals influencers, que ofereixen els seus consells i les seves opinions a les xarxes socials”, explica Maria.
D’aquesta forma, “presentam un treball d’àmbit marcadament literari i difusor de la cultura feta per dones, a partir de l’anàlisi de temes de gran actualitat i vigència, com sempre han estat les propostes de la companyia”, afirma.
La companyia Disperses sempre ha posat la dona i la cultura des del punt de vista del feminisme en el centre dels seus projectes. L’any 2007 estrenaren Terotitzant, la seva primera obra, a la qual seguiren Xocolat Project (2008) i Onatge (2010).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT