MARIA CERDÀ ARROM VA INAUGURAR LA PATRONA 2019

599

La psicòloga pollencina Maria Cerdà Arrom va inaugurar la Patrona de 2019 amb un pregó molt ben travat i carregat de contingut.

La psicològa Maria Cerdà Arrom va contagiar el públic a ser qui és, sense amagar l’ombra del dubte que genera la identitat pròpia i col·lectiva.

Servicial i agraïda amb el públic i amb les persones, Maria va disseccionar des del punt de vista simbòlic els protagonistes dels Moros i Cristians: Joan Mas, Dragut i Mare de Déu dels Àngels, sense perdre mai de vista el darrer vers del poema “Als joves” de les Horacianes de Miquel Costa i Llobera: “Siau qui sou!”
D’aquesta manera, es va referir a Guillem d’Efak i a Guillem Cifre de Colonya, així com també a notables psicòlegs. Així va ser com va convidar el públic a ser exemple, a valorar el poble com a indret que iguala tots els que hi viuen, a actuar en “mode Joan Mas”, o sigui positivament i pensant amb els altres, però també a defensar-nos d’aquells que actuen en “mode Dragut”, o sigui atacant. En aquest sentit, va alertar el públic d’aquells que se serveixen de l’engany, o sigui que van de bons per aprofitar-se. I recercar el ser a l’interior i no confondre amb el tenir, aparentar (exterior).
A continuació, la Banda de Música de Pollença acompanyada de la Banda de Música de Son Rapinya interpretaren “Terra de foners” i “Pollentia: ciutat romana 123 aC” de Mario Errea.
L’acte del pregó de festes va acabar amb les notes de “L’Alborada” i del “Visca Pollença”, així com un granissat refrescant per a tothom.

L’activitat festiva amb motiu de les festes de la Patrona continua amb les activitats que tot seguit apuntam.

Dissabte 27 de juliol

De 10 a 12 hores, a can Xumet (carrer de la Mar, 40), demostració d’elaboració artesanal de les espardenyes que duen els participants en el Simulacre, a càrrec de Pere Parets.

PUBLICITAT

A les 20 hores, a la plaça Major, l’Escola de Ball de pagès de Pollença oferirà una Mostra de ball. En acabar, s’oferirà un gelat als infants participants gentilesa de Gelats Valls.

A les 20’30 hores, als jardins Joan March, Pa amb oli solidari, organitzat per PRODIS.

A les 22 h., al Claustre de Sant Domingo, el Rotary Club Pollença organitza un Concert solidari a càrrec de CAP PELA a benefici d’associacions sense ànim de lucre, culturals i de benestar social.

Preu 15 € | 5 € fila 0. Venda anticipada d’entrades: Pollença: Club Pollença. Port de Pollença: Tenda Bellini . A la taquilla del Claustre, una hora abans.

A les 23 hores, a la plaça Major, Revetla a càrrec dels grups: Baix’n’nicotina | Disccovers | Enrockats.

Diumenge 28 de juliol

A les 8 hores, al puig de Santuïri, la Societat de Caçadors de Pollença organitza una tirada de tir al plat, modalitat Recorreguts de Caça.

A les 18’30 hores, a la via Pollentia, l’Esbart de Sant Jordi organitza tot un horabaixa de gegants que començarà amb la plantada dels gegants arribats d’arreu de Mallorca.

A les 19 hores, Cercavila dels gegants.

Itinerari: via Pollentia, Miquel Bota Totxo, Roser Vell, plaça Major, Mercat, Jonquet, Pius XI i plaça de Ca les Monnares, on ballaran tots. Organitza: Esbart de Sant Jordi.

A les 20’30 hores, a la plaça de ca les Monnares, VI Trobada de ball en línia, amb l’animació de Patricia Luque, Rocío Vilchez i tots els monitors de la zona.

A les 20’45 hores, al Club Pollença, Inauguració de l’exposició de Guillem Bestard, “Positius d’època”, una selecció d’instantànies del fotògraf pollencina organtizada pel Club Pollença.

A les 21 hores, a la plaça Major, Mostra de ball a càrrec de Racó de Tramuntana i, a continuació, ballada popular amb Ballugall.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital