“MALLORCA VILLAS” ES POSICIONA EN CONTRA DE L’IMPOST DE TURISME SOSTENIBLE

517
Miquel Cifre Xumet i Yolanda Loefler, representants de l’Associació d’Empresaris de Villes Turístiques de les Balears, “Mallorca Villas.”
Miquel Cifre Xumet i Yolanda Loefler, representants de l’Associació d’Empresaris de Villes Turístiques de les Balears, “Mallorca Villas.”

L’Associació d’Empresaris de Villes Turístiques de les Balears, Mallorca Villas, s’ha posicionat rotundament en contra de l’Impost de Turisme Sostenible, popularment conegut com “Ecotaxa”, que vol tornar a impulsar el Govern de les Illes Balears. Els seus motius, esser una llei poc pràctica en l’aplicació i que farà que només una part dels establiments paguin la recaptació i altres no, afavorint l’activitat il·legal. Així ho explicaren ahir el President de l’associació, Miquel Cifre Xumet, i la Vicepresidenta, Yolanda Loeffler, en una roda de premsa celebrada al local social de l’Associació de Veïns del Port de Pollença.

En paraules de Cifre Xumet, “més enllà del debat polític, de si cal o no cal aquest impost, el que volem és que s’estudiï bé l’àmbit d’aplicació. Nosaltres el consideram injust perquè només s’aplicarà als habitatges turístics amb activitat reglada i legalitzada, afavorint l’activitat il·legal i la competència deslleial”.

Els empresaris de les villes també opinen que es tracta d’una llei poc pràctica, quan a la forma de recaptació que es preveu. “Nosaltres haurem de contractar una persona que s’encarregui del cobrament d’aquesta taxa, ja que nosaltres no tenim oficina física. Pensam, que seria molt més pràctica que es recaptés als ports i aeroports”.

Per altra banda, les reserves de les villes es fan des del país d’origen i aquest impost s’ha de cobrar aquí. “En aquests moments ja tenim reserves fetes per l’estiu que ve sense haver inclòs aquesta taxa. Haurem d’explicar als turistes a posteriori que han de pagar més. Cal tenir en compte que el turisme a Mallorca és sensible. Per tant, el Govern no hauria de pensar només en un impost recaptatori sinó explicar bé al turista què se li cobra i perquè”.

PUBLICITAT

De moment, de l’esborrany de llei que presentà el passat dimecres el Govern Balear se’n desprèn que cada visitant o usuari d’hotels, residències o xalets haurà de pagar entre dos euros i cinquanta cèntims per cada nit d’estada, en funció de la categoria de l’allotjament.

Pel que fa a aquesta temporada turística de 2015, la valoració per part de l’ Associació és positiva. L’Associació d’Empresaris de Villes Turístiques de les Balears gestiona en aquests moments un total de 1.500 villes, un concepte que només engloba els habitatges unifamiliars aïllats i amb piscina. D’aquestes unes 1.200 són de Pollença mentre que la resta es troben sobretot a la zona de Santanyí i Cala d’Or.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT