MALLORCA EN RISC EXTREM PER L’AUGMENT DE CASOS DE COVID-19

2345

A partir de demà, dimarts 15 de desembre, Mallorca passarà aquest dimarts al nivell 4 de risc extrem arran de l’augment de contagis de coronavirus i ho fa amb mesures més dures de les previstes inicialment. Aquesta fase es mantindrà almenys fins el 28 de desembre. Així ho ha posat de manifest la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. 

Aquesta informació està subjecte a possibles canvis en publicar-se el decret al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) de demà dimarts 15 de desembre.

Reunions de sis persones com a màxim

L’entrada a la fase 4 comporta un màxim de sis persones no convivents en les reunions a exteriors. A l’interior, el màxim també serà de sis persones i amb un màxim de dos nuclis convivents. Així, queda descartat l’acord amb el govern espanyol de permetre trobades de fins a 10 persones en els dies més assenyalats del Nadal. 

De fet, els actes religiosos com les Matines no podran comptar amb aforaments majors del 25 per cent dels temples, o d’un màxim de 200 persones.

PUBLICITAT

Interiors de bars i restaurants tancats

A més a més, es decretarà el tancament dels interiors dels bars i restaurants, i aquests hauran de limitar l’ocupació a l’espai exterior al 50 per cent i a un màxim de sis persones per taula.

Per altra banda, els caps de setmana i els dissabtes dels dies festius, bars i restaurants hauran de tancar a les 18 hores.

Sí que es mantendrà el servei a domicili de menjar, que es podrà realitzar fins a les 24 hores.

En aquest cas, les mesures entraran en vigor a partir de dijous, perquè els establiments puguin treure l’stock. De fet, l’executiu té previst reunir-se aquest capvespre amb representants dels sector de la restauració.

Aforament limitat

També els comerços hauran de limitar l’aforament al 50 per cent

Pel que fa als cinemes, no podran superar el 45 per cent de la seva capacitat i no estarà permès beure ni menjar a les sales.

Pel que fa als espais escènics, l’aforament màxim serà del 50 per cent i en els gimnasos, del 30 per cent.

L’aforament a les esglésies serà d’un màxim del 25 per cent i a les places, del 50 per cent.

En situació de risc extrem, no es prohibeix celebrar cerimònies com ara les bodes, però es recomana que es posposin i si es fan, el màxim que es permet són 15 persones.

Els centres de tercera edat hauran de tancar i les visites a les residències seran d’una persona i com a màxim una hora al dia. No es permetran sortides a l’exterior, a no ser per a vacances i a l’entrada els faran una PACR.

Per altra banda, tornarà a estar prohibit fumar al carrer i en espais d’ús públic. Per suposat, el toc de queda es manté a les 22 hores, com es va aprovar fa una setmana.

Fa quinze dies que els casos actius de coronavirus no aturen de pujar i, segons les darreres dades de la Conselleria de Salut, les Balears ja tenen 5.094 persones amb infecció en actiu, el nombre més alt des de l’inici de la pandèmia. La situació epidemiològica no només empitjora a Mallorca, sinó que també ho fa Menorca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT