MAIKA MAKOVSKI OBRIRÀ UNS SONS DE NIT MOLT COMPROMESOS

140

Serà un estiu diferent en molts sentits. La nova normalitat no permet grans celebracions i per aquest motiu molts actes tradicionals estiuencs s’agafaran un any sabàtic. Però la música, afortunadament no ens abandonarà.

L’artista Maika Makovski inaugurarà demà 2 de juliol, a les 21 hores, al Claustre de Sant Domingo de Pollença i ho farà amb l’estrena mundial del seu darrer disc “Love you till I die” .

La vint-i-unena edició dels Sons de Nit, un cicle de concerts molt vinculada al municipi que, en aquesta ocasió, es presenta amb un triple compromís: sanitari, amb les dones i amb la situació socioeconòmica.

Compromís sanitari

Fa setmanes que, Fonart i ajuntament de Pollença, treballen per garantir la seguretat sanitària i poder dur a terme els concerts del cicle Sons de Nit. Per això, a més de complir la normativa més estricta, es recorda al públic que l’ús de la mascareta és obligatòria per entrar i sortir del Claustre.

PUBLICITAT

Dins el Claustre de Sant Domingo, es distribuïran 280 cadires, quan la capacitat supera els 700 seients. La distribució es farà per grups, segons com s’han reservat les entrades que fa dies estan exhaurides i hi ha una llista d’espera oberta.

Discriminació positiva

Des de Fonart, han apuntat que a l’hora de confeccionar els cartells són molt curosos amb la paritat. Ara bé, en el cas dels Sons de Nit 2020 a Pollença és evident la discriminació positiva a favor de les dones. En aquest sentit, al concert de demà de Maika Makovski el seguirà el de “Las Migas” una formació de flamenc íntegrament formada per dones. Llavors, The Swing Cats tancarà els Sons de Nit i ho farà amb una cantant nord-americana.

La cultura alimenta

Finalment, Fonart ha volgut recordar durant la roda de premsa que estan adherits a la campanya “La cultura alimenta” motiu pel qual el públic que assisteixi a qualsevol dels concerts programats aquest estiu, està convidat a donar aliments o productes de primera necessitat. Per això, hi haurà un espai per deixar-hi els productes que, posteriorment, Fonart es preocuparà de donar a l’àrea de Serveis Socials en el nostre cas de l’ajuntament de Pollença i a la resta de concerts, als respectius ajuntaments del municipi on actuïn.

Un cicle molt arrelat a Pollença

El cicle de concerts Sons de Nit, que tants artistes ha duit als escenaris del municipi, va néixer a Pollença, ara fa 21 anys amb la intenció d’apropar música de diferents estils que, d’altra manera, no haurien arribat al públic.

Aquest 2020, si no hagués estat per mor de la pandèmia del coronavirus, la idea era tornar als origens, amb més música al carrer i gratuïta. Però les pandèmia obliga a complir tot un seguit de mesures de seguretat que complica aquest tipus d’actuació. Això no obstant, el concert dels The Swing Cats, programat al mes d’agost a la Cala Sant Vicenç, està a l’espera de com evolució la situació.

Els tres concerts de 2020

L’artista Maika Makovski no ha pogut ser a la roda de premsa que s’ha fet avui al Claustre per problemes dermatològics que no impediran que el concert de demà arribi a bon port.

Tanmateix, però, representants de la promotora Fonart han explicat com seran els Sons de Nit 2020 a Pollença.

El de demà, segurament, serà un dels concerts més especials i diferents de l’estiu pollencí.

Maika Makovski encetarà el cicle al municipi amb l’estrena mundial del seu darrer disc “Love you till I die”. Aquesta polifacètica cantautora mallorquina presentarà un treball musical d’arrels rock i folk.

Amb set discos a la seva esquena, més tres bandes sonores per a teatre, i una per al cinema, ha demostrat ser una de les artistes més polivalents i talentoses de l’escena musical nacional. Ella és artista visual, actriu, músic, compositora, cantant i fins a presentadora de televisió al capdavant del programa de TVE “L’Hora Musa”. Les entrades pel concert, que començarà a les 20,30 hores, ja estan exhaurides.

Per al següent concert haurem d’esperar al dimecres 5 d’agost i, finalment, es farà al mateix Claustre de Sant Domingo. “Las Migas”, una formació de flamenc integrada per quatre dones, presentarà el seu darrer disc “Cuatro”, un treball musical d’arrels flamenques.

Finalment, el dijous, 27 d’agost de 2020, a les 21.00 hores, en principi davant l’Església de Cala Sant Vicenç, The Swing Cats presenta “Used to be Duke”, un treball de swing dels anys 40 i 50, amb la impactant veu de la seva vocalista nord-americana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT