MAGDALENA BIBILONI, UNA INFERMERA CENT PER CENT

665

La pollencina Magdalena Bibiloni és infermera dels Gabinet de Cardiologia i del Gabinet de Neumologia de l’Hospital d’Inca, una infermera cent per cent que, des que va iniciar la crisi del coronavirus, dedica el seu temps lliure a resoldre dubtes amb l’objectiu de no col·lapsar els hospitals i, a l’hora, “sentir-me útil”, diu ella.

Segons explica Magdalena, a l’inici del confinament, “les primeres setmanes eren un caos, la gent tenia molts dubtes sobre què podien fer i què no, sobre símptomes… i jo no sabia què podia fer per ajudar. De fet, fins que els Centres de Salut no varen començar a atendre telefònicament, els telèfons habilitats pel Govern de les illes Balears no donaven a l’abast; contínuament se saturaven, els pacients havien d’estar hores esperant a què els responguessin… i, és clar, la gent no sabia el què”.

Davant aquesta situació, el 24 de març, Magdalena “vaig decidir fer un post al Facebook del grup No ets de Pollença si no…”, en el qual s’oferia a respondre “problemes o dubtes sobre inhaladors, CPAP per a l’apnea del so… com prendre la medicació, etc, que tengués hora amb el gabinet de cardiologia o neumologia d’Inca”. Msgdalena Bibiloni es brindava a ajudar amb allò que pogués i sabés, a través d’un missatge privat.

Han estat moltes les persones que, des d’aleshores ençà, s’han posat en contacte amb ella. “No sempre els he pogut ajudar, perquè hi ha casos que s’ha d’anar directament al metge, jo no ho som, però sí que he pogut ajudar a persones que tenien dubtes sobre inhaladors, o sobre revisions de CPAP, o sobre medicació i també a persones que se sentien cohibides de telefonar al metge, però que era necessari que ho féssin”

PUBLICITAT

A partir de la tercera setmana, la situació ha canviat. La població està més conscienciada i sap més què ha de fer, però Magdalena Bibiloni manté oberta la “consulta telemàtica” durant les hores lliures per a tots aquells que tenguin dubtes i ella els pugui ajudar.

Finalment, recomana protegir els familiars vulnerables, rentar-nos les mans cada vegada que es toquin coses i quedar a casa mentre duri el confinament. I, per suposat, no automedicar-se.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT