L’ORQUESTRA SIMFÒNICA INAUGURA EL FESTIVAL 2020

196

Una selecció de músics de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears inaugurarà avui dissabte 8 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, la cinquanta-novena edició del Festival de Música de Pollença. Dirigits per Pablo Mielgo, comptaran amb el baríton, José Antonio López, i la soprano, Irene Mas, com a solistes d’un concert íntegrament dedicat a Gustav Mahler.

El concert començarà amb el “Lieder eines fahrenden Gesellen” amb arranjament d’Arnold Schoenberg. L’Orquestra Simfònica de les illes Balears interpretarà els quatre moviments d’aquest cicle de cançons de desamor que Mahler no només va compondre, sinó que també hi va posar lletra. El baríton José Antonio López posarà veu a una de les peces més conegudes de Gustav Mahler.

I continuarà amb la Simfonia número 4 en Sol Major per a soprano i orquestra de cambra, amb arranjaments de Klaus Simon. L’Orquestra Simfònica de les illes Balears interpretarà els quatre moviments que formen aquesta Simfonia composta entre 1892 i 1901. De fet, el moviment amb què acaba la Simfonia número 4, la cançó “Sehr behaglich” fou composada com a peça independent el 1892. La soprano Irene Mas interpretarà la cançó Himmlische Das Leben, presenta una visió del cel per un nen.

La selecció de músics de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears que tocaran al concert d’avui vespre són José Miralles (flauta), Jordi Miralles (oboé), Silvia Insa (clarinet), Josep Sanchís (fagot), Miriam Merino (trompa), Smerald Spahiu (violí), Manel Barrios (violí), Sonia Krasnova (viola), Emmanuel Bleuse (violoncel), Maria del Mar Rodríguez (contrabaix), Yuko Mizutani (piano9, Sorkunde Olivares (acordió), Armando Lorente (percussió) i José Luís Carreres (percussió).

PUBLICITAT

A l’edició del Festival de 2020, no hi haurà mitja part per garantir les mesures de seguretat sanitària per evitar la propagació de la covid-19. Per això mateix, entre altres mesures com l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida, l’ocupació del Claustre permetrà un aforament d’entre 330 i 350 persones en funció de la mida de l’escenari que, aquest 2020, és nou de trinca.

El Festival continuarà el dijous 13 d’agost, amb el concert del pianista de jazz, Marco Mezquida, qui estrenarà a Mallorca Beethoven Collage, un homenatge al cèlebre compositor alemany en el 250è aniversari del seu naixement. La recaptació d’aquest concert es destinarà a benefici del rebost de Serveis Socials.

El dissabte 15 d’agost, el pianista David Fray centrarà el repertori del tercer concert del Festival 2020 amb temes de Wolfang Amadeus Mozart i Franz Schubert.

El dissabte 22 d’agost a les 22 hores, al mateix Claustre de Sant Domingo, la soprano Valentina Nafornita i el pianista Yoan Héreau oferiran un recital d’àries d’òperes i qualque fragment de sarsuela.

Finalment, el dissabte 29 d’agost, a les 22 hores, Il Giardino Armonico dirigits per Giovanni Antonini tancarà el Festival amb Venezia! Concert e sonate da camera. Entre els instruments d’època que els músics d’Il Giardino Armonico sonaran aquesta vetlada, cal destacar el clavicèmbal cedit per cortesia de la família Ignaczak.

Per comprar entrades, es pot fer bé a través de l’Oficina del Festival o bé online. De fet, per raons de seguretat sanitària, es recomana comprar-les per aquest canal. Això no obstant, les entrades per al concert del pianista menorquí Marco Mezquida, com que és a benefici del rebost solidari de Serveis Socials, s’hauran de comprar obligatòriament a l’Oficina del Festival o bé a taquilla el mateix dia del concert.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT