L’OPOSICIÓ RECORRE L’ACORD PER ANOMENAR MARTÍ OCHOGAVIA NOU JUTGE DE PAU

457
Els respresentants dels partits a l'oposició a l'ajuntament de Pollença han registrat un recurs contra l'anomenament de Martí Ochogavia com a jutge de pau.

Els partits de l’oposició (Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem), tal i com ja havien avançat, han registrat un recurs contra l’acord de ple en el qual es proposa Martí Ochogavía Mayol com a nou jutge de Pau de Pollença. Aquest recurs s’ha registrat a l’Ajuntament de Pollença i al Tribunal de Justícia “amb l’objectiu de posar de manifest que la persona proposada no és ni idònia, ni fruit del consens i tampoc no disposa d’un currículum impecable”, apunten els partits en una nota de premsa. 

A més a més, des de l’oposició, entenen que “l’acord és nul de ple dret, pel fet de no haver justificat l’elecció a partir d’una valoració dels mèrits i capacitats dels 14 currículums registrats en temps i forma”. 

Recurs al TSJIB

L’oposició també ha estat registrat el mateix recurs al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, ja que “segons la legislació vigent, entenem que s’han superat en escreix els 3 mesos que estableix la llei per tal d’anomenar un jutge de Pau titular. Per aquesta raó, posam de manifest la nul·litat de l’acord i demanam que s’assigni un Jutge o una Jutgessa de Pau titular a partir d’una valoració dels mèrits i capacitats, amb l’objectiu que la persona proposada pugui exercir el càrrec de forma neutral”. 

Favor polític

Els tres partits de l’opocisicó senyalen que “l’acord adoptat pel ple de l’Ajuntament respon a la voluntat de Tomeu Cifre Ochogavía de tornar un favor polític a un estret col·laborador a la seva campanya electoral, al qual ha agraït públicament la seva tasca en diferents ocasions al llarg de les eleccions passades. Això impossibilita que el nou jutge pugui exercir les seves funcions de forma independent”.

PUBLICITAT

Per altra banda, “basant-nos en diferents informes jurídics, el càrrec hauria de ser per a una persona amb un currículum impecable i crida l’atenció que l’actual batle de Pollença proposi precisament Martí Ochogavía, quan ell mateix fa 10 anys va presentar a debatre una moció de reprovació d’aquesta mateixa persona per irregularitats administratives fruit de la seva gestió política, caracteritzada per la confusió del bé públic amb el privat, i per la vulneració de forma constant de la llei de contractació, fins i tot amb encomanes directes de feines sense contracte previ a empreses vinculades a familiars seus”, manifesten els grups de l’oposició.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT