L’OPOSICIÓ DENUNCIA L’ESPECTACLE SEXISTA A LA FESTA DE CARNAVAL DEL MOLL

1639
Fotografia que acompanya el comunicat conjunt de Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem

Els partits que conformen l’oposició de l’ajuntament de Pollença, Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem, han emès un comunicat conjunt en el qual denuncien l’espectacle sexista que es va produir a la Festa de Carnaval del Port, el passat divendres 21 de febrer. Davant les crítiques, el delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, ha manifestat que ell no sabia el que passaria en aquest espectacle. Tot i amb això ha volgut “demanar disculpes públicament i lamentar enormement el succés”. A l’hora que ha assegurat que “aquest no és una passa endarrere, sinó una error desafortunat del qual prendrem nota i aprendrem, sempre per avançar cap a una igualtat efectiva i integral de la dona”.

Per part dels partits de l’oposició, exigeixen “la compareixença immediata del regidor de Festes del Port de Pollença, perquè expliqui públicament el tracte denigrant cap a les dones que es pogué veure en l’espectacle de la festa de Carnaval del passat cap de setmana”.

Una de les fotografies que Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem adjunten al seu comunicat

En aquest mateix comunicat conjunt de l’oposició, apunten que “el passat divendres, durant el ball de màscares organitzat per l’ajuntament de Pollença a l’envelat del Moll, es va produir un espectacle denigrant cap a la integritat de les dones organitzat amb recursos municipals. En el que havia de ser una festa de fresses i diversió on hi cap la sàtira i la befa, a la qual hi participaven menors i joves de la localitat, hi va tenir lloc un espectacle eròtic en què es banalitzà la figura de les dones, mostrant-la com un objecte sexual i reforçant així l’estereotip sexista”.

Davant aquests fets que l’oposició qualifica de “tan greus”, “Junts Avançam, Unides Podem Pollença i Alternativa per Pollença exigim al batle de Pollença, Tomeu Cifre Ochogavia, màxim responsable de l’Ajuntament, que garanteixi la defensa de la igualtat entre dones i homes i requereixi de manera immediata al responsable de l’organització d’aquesta festa, el regidor de festes del Moll Andrés Nevado, a que comparegui per donar explicacions i demanar disculpes públiques. Els fets lamentables succeïts sota la seva organització i que han estat finançats amb recursos públics no es poden tolerar en una administració pública compromesa amb la igualtat”.

PUBLICITAT

A més a més, afegeixen que “a la gravetat del fet que es produís l’espectacle eròtic, s’hi suma que les imatges dels fets han estat exposades a les xarxes socials sense cap mena de mirament ni vergonya, normalitzant el que no hauria de ser normal en ple segle XXI”.

Una altra de les fotografies amb que Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem denuncien el que creuen és “un espectacle denigrant”

A l’hora que conclouen que “l’àrea d’Igualtat de l’ajuntament de Pollença que ha de ser transversal i promoure polítiques d’igualtat i d’erradicació del sexisme en les seves múltiples formes, manca de sentit si el propi Ajuntament organitza i finança aquests espectacles. No es pot entendre com des d’aquesta àrea, que la duu la regidora Bianca Aguilar d’UMP, es pretén fer feina i avançar en igualtat, mentre el seu company de partit Andrés Nevado rema en direcció contrària”.

Explicació del regidor d’UMP

Per la seva banda, el delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, considera que els fets mereixen una explicació. En aquest sentit, assegura que “per a aquesta festa es va contractar un conjunt de persones relacionades amb el món de la música, Dj per ser exactes, entre els quals hi havia una empresa que oferia música i animació, sense cap altra especificació. En cap moment, vàrem pensar que l’esmentada animació consistiria en el tipus d’espectacle es va fer posteriorment i amb el qual no hi estic d’acord en absolut. Tot i que he de dir que, en el moment en què es va produir, jo ja no hi era”.

Nevado va insistir que “no vull eludir la meva responsabilitat, perquè hauríem d’haver-nos assegurat en què consistia aquesta animació i evitar aquest episodi lamentable. Això no obstant, vull deixar clar que no s’ha fet una contractació explícita d’un espectacle eròtic”.

De fet, Nevado considera que “sempre hem intentat fomentar la igualtat dins de les possibilitats tècniques i materials del municipi, com bé sap molta gent, i no només de cara a la galeria, sinó amb accions del dia a dia”.

Per tot això, el delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, vol “demanar disculpes públicament i lamentar enormement aquest succés.

Comunicat del Col·lectiu Feminista la Mala Pècora

“El Col·lectiu Feminista La Mala Pècora ens sumam a les crítiques al regidor de festes del Port de Pollença Andrés Nevado per haver contractat un espectacle clarament sexista per la festa de les disfresses del Moll. Esperam que es faci una rectificació pública perquè uns fets com aquests no han de poder ser recolzats intencionadament per una administració que se suposa que ha de garantir un tracte igualitari i no vexatori cap a a les dones. L’Ajuntament de Pollença fins ara s’ha manifestat públicament en favor de la igualtat i de la lluita contra el masclisme, ha donat suport a algunes de les nostres iniciatives feministes i té una regidora d’Igualtat que fa feina en la bona direcció, preparant per exemple un mes de la dona ple d’activitats ara que s’acosta el 8M. Per això no entendríem que davant aquest espectacle sexista (que no pot ser justificat apel·lant a la llibertat de la dona i a l’art, com pretèn cert masclisme que s’intenta camuflar de liberalisme) l’Ajuntament o el regidor responsable no donés les oportunes explicacions i la rectificació pública necessària.”

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT